Kultúra » Irodalom

Simon Márton (is) slammel a G. Caféban

Sőt, Mészáros Péter is jön Udvarhelyre, csütörtökre foglalj asztalt.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
Hargita08

Betekintés a Hargita lelkébe és a nép színházába

Kettős könyvbemutató a Városi Könyvtárban. Egy...
konyvturi

Lepd meg magad egy ingyen könyvvel

Ideiglenes könyvturkáló nyílt a MÜTF Oktatási...
Gerloczyest3

Egész Erdélyt bealtatózták

Milyen nyomokat hagy egy család múltja a...

simonmarton
Simon Márton nagyon népszerű a fiatal irodalomkedvelők körében
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN
2017. május 29., 12:02
0 hozzászólás. 

Simon Márton és Mészáros Péter lesznek a Szentimre utcai kultúrkocsma vendégei csütörtökön este, június elsején 8 órától. A házigazda Murányi Sándor Olivér lesz.

Simon Márton 1984-ben született Kalocsán. A Pápai Református Kollégiumban érettségizett. Kamaszkora óta ír, első önálló verseskötete a 2010-es Ünnepi Könyvhétre jelent meg Dalok a magasföldszintről címmel a L'Harmattan Kiadónál. Második könyve a Libri Kiadó/Jelenkor Kiadó gondozásában jelent meg 2013-ban Polaroidok címmel. A kettő közötti időszakban került szorosabb kapcsolatba a magyar slam poetry-mozgalommal – sok fellépés, versenyhelyezés és két-három versenygyőzelem után, 2012 októberében az I. Országos Slambajnokság második helyezettje lett.

A Slam Poetry Budapest egyesület tagja és különböző eseményeinek rendszeres fellépője. Fordítóként, szerkesztőként, zenei programszervezőként és szövegíróként dolgozik. 2014-ben a Libri Kiadó/Jelenkor Kiadó újra megjelentette első verseskötetét. Egy régebbi, Simon Mártonnal készült interjúnkat itt lehet elolvasni.

Mészáros Péter 1993-ban született Szegeden, Péter-napon. „Tízéves koromig szentül meg voltam róla győződve, hogy azért áll a naptárban ez az öt betű, mert engem így hívnak. Ez a fajta öntudat és erő határozta meg az életem, meg a másodikos farsangi tojásegyensúlyozó-verseny győzelmem.

Aztán elkezdtem Pesten pszichológiát tanulni és rájöttem, hogy az ember nincs is annyira elrontva, mint hinné. Van egy gyerekem, a Slam Poetry Szeged, próbálom nevelgetni, de csak a hátamra büfizik és irtó gyönyörűen mosolyog" – vallja magáról a költő és országos döntős slammer.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."