Kultúra » Színház

Török Gáspárról feketén, fehéren

Szombaton valóságos kultúrdömping veszi kezdetét Székelyudvarhelyen a nemzeti ünnep alkalmából. Képbe hoznak.

MEGOSZTÓ PDF email

Hasonló cikkek
fotó: Szász Zsuzsi

Kinek a munkája mennyit ér?

Aki ott volt, látta, szerette, nevetett és vörösre...
fotók: Szász Zsuzsi

Nekünk, ha férfiak vagyunk

Mintha az udvarhelyi nők azért ültek volna be erre az...
ifeszt2

Mi vagyunk az Adria

Arról, hogy hogyan lehet férjhez adni kétszáz aranyért...

fotó: Török Gáspár, fotoklub-mures.ro
fotó: Török Gáspár, fotoklub-mures.ro
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2015. március 10., 16:17
0 hozzászólás. 

Az 1848-1849-es magyar forradalom és szabadságharc 167. évfordulójának tiszteletére rendezett ünnepi hétvégén, a megemlékezés elődélutánján, azaz szombaton a Nemzetközi Fotóművészeti Szövetség (FIAP) által több ízben is díjazott Török Gáspár fotóművész képeiből rendezett kiállítás megnyitójára vár mindenkit a Művelődési Ház.

Az 1934-ben született, brassói származású művész erdélyi magyar főnemes család első szülött gyermeke. A családi hagyományoknak megfelelően, a hatvanas évektől művészi szinten űzi a fényképezést.

A Marosvásárhelyi Fotóklub jelenlegi alelnökének kedvelt témái az akt, esszé, portré és tájkép, melyeket a színes fényképezés térnyerésének ellenére ma is csak fekete-fehér képekben elevenít meg. Ezeket az évek során számos hazai és nemzetközi díjjal illették.

Több évtizedes kimagasló művészi munkásságát a Nemzetközi Fotóművészeti Szövetség (FIAP) 1988-ban Artist of FIAP (AFIAP), míg 1995-ben Excelent Artist of FIAP (EFIAP) címmel tüntette ki.

A 17 órától kezdődő megnyitó házigazdái Komoróczy György nyelvművelő és közíró illetve Kovács László, a Magyar Fotóművészek Világszövetségének elnöke lesznek majd.0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."