Kultúra » Színház

Zűrzavaros lesz az éccaka a színházban

A gyergyói figurások adják elő a klasszikus Caragiale-darabot, három előadás is lesz a héten. Sokat lehet kacagni.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
fotó: Szász Zsuzsi

Kinek a munkája mennyit ér?

Aki ott volt, látta, szerette, nevetett és vörösre...
fotók: Szász Zsuzsi

Nekünk, ha férfiak vagyunk

Mintha az udvarhelyi nők azért ültek volna be erre az...
ifeszt2

Mi vagyunk az Adria

Arról, hogy hogyan lehet férjhez adni kétszáz aranyért...

zurzavaroseccaka
Nagy mókát ígér az előadás
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2017. február 20., 12:20
0 hozzászólás. 

Hétfőn, február 20-án a Tamási Áron I. diákbérlet, 21-én, kedden a Tamási Áron II. diákbérlet és 24-én, pénteken a Nyirő József felnőttbérletek érvényesek az előadásokra. Az eredeti műsortervhez képest vannak változások, erről itt lehet részletesen olvasni.

Ami a Zűrzavaros éjszakát illeti, Ion Luca Caragiale csaknem 140 éves vígjátékának humora máig friss, a 19. századi Bukarest lecsúszott közegének nyelvi és kulturális sokféleségéből építkezik. A Gyergyószentmiklósi Figura Színház, a Székely Csaba által fordított változatot játssza. A Zűrzavaros éccaka című vígjáték egy olyan éjszaka bonyodalmait meséli el, melyben a titkos és tiltott szerelmeké a főszerep.

Szinte mindenki egyszerre cseppen a káosz közepébe, hiszen, ha egy házon belül adott a szerelmi háromszög, az ravasz játszmákat követel. Ráadásul élet-halál kérdésévé, majd a megoldás kulcsává válik egy elrontott házszám is. Az egész éjszakát összegubancoló cselszövések eredménye pedig: elégedettség, boldogság és a tény, hogy egy felszarvazott rendőrférj pont a tudatlansága miatt válik szerethetővé.

Az Albu István által rendezett darabban D. Gulácsi Zsuzsanna, Dávid Péter, Faragó Zénó, Fodor Alain Leonard, Máthé Annamária, Moșu Norbert-László és Vajda Gyöngyvér játszanak.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."