Kultúra » Színház

Kétszereplős kocsmaszínházban nézheted meg Katona Lászlót

Ismét idehaza játszik az udvarhelyi színész, szerdán a G. Caféban a kézmosás fontosságáról értekezik kollégájával.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
fotó: Szász Zsuzsi

Kinek a munkája mennyit ér?

Aki ott volt, látta, szerette, nevetett és vörösre...
fotók: Szász Zsuzsi

Nekünk, ha férfiak vagyunk

Mintha az udvarhelyi nők azért ültek volna be erre az...
ifeszt2

Mi vagyunk az Adria

Arról, hogy hogyan lehet férjhez adni kétszáz aranyért...

akezmosasfontossagarol
Katona László és Molnár Gusztáv. Fotó: Nézőművészeti kft.
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2017. március 17., 11:38
0 hozzászólás. 

A Nézőművészeti Kft egy újabb ifjúsági előadással látogat el Székelyudvarhelyre – az elmúlt években láthattuk az Ady/Petőfi, A gyáva, A hal nem hal bele, A fajok eredete, illetve a Nézőművészeti főiskola című előadásokat is a Budapesten élő és alkotó színészektől.

Ezúttal A kézmosás fontosságáról című, kétszereplős előadással jön a Nézőművészeti, a darabot Scherer Péter rendezte, dramaturgja pedig Gyulay Eszter. Az előadás két szereplője Molnár Gusztáv és Katona László – utóbbi színész székelyudvarhelyi, aki két marosvásárhelyi évad után 2002-ben lett a budapesti Krétakör Színház tagja, majd 2008 óta főleg a Nézőművészeti előadásaiban játszik. Ezek közül az udvarhelyi közönség a Nézőművészeti főiskola, az Ady/Petőfi és a A hal nem hal bele című darabokban láthatta.

Ami A kézmosás fontosságáról című előadást illeti, Semmelweis Ignác (akit a színpadon Katona László alakít) munkássága óta ismert, hogy a kórházi eredetű fertőzések megelőzésében a kéz megfelelő fertőtlenítésének kiemelkedő szerepe van. A mai rohanó világban egyre jobban megfeledkezünk a kézmosásról, pedig általa számos betegség megelőzhető lenne. Annak ellenére, hogy ez már régóta tankönyvi adat, mégis ismét és ismét hangsúlyozni kell.

Parodisztikus, humoros előadásról van szó, amiben szerepet kap a zene – Magyarországon főleg iskolákban szokták játszani az előadást, a hét elején összesen hat előadást játszanak Gyergyószentmiklósi iskolákban.

A kézmosás fontosságáról című előadás szerdán, március 22-én 19 órától kezdődik a Szentimre utcai G. Café színpadán. Az előadás időtartama hatvan perc, ezalatt zárva lesz a G. Café ajtója.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."