Kultúra » Tánc

Két táncos int búcsút az Udvarhely Táncműhelynek

Tudsz és szeretsz táncolni és szívesen ropnád az Udvarhely Táncműhelynél? Itt az alkalom, hogy a megüresedett állásra jelentkezz.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
EmberAzEmbertelensegben

Nézd, mit nézhetsz meg! (videó)

Egyenesen Marosvásárhelyről hozzák a centenáriumi év...
KialtoSzo

Vidékre költözik a Néptáncműhely

Az idei évad új előadásával szeretné...
apamtanca3

Kós Károlyra emlékeznek

Mégpedig táncolva. Kezdődik a néptáncműhely idei...

tancmuhely
Fotók: Csedő Attila
szerkesztoÍRTA: LÁZÁR EMESE
2012. augusztus 31., 14:23
2 hozzászólás. 

A társulat két alapembere, Albert Éva és Pál Levente döntött úgy, hogy búcsút int a társulatnak, így két táncossal kevesebbel kezdi az idei évadot az Udvarhely Táncműhely. A táncospár távozása igazi érvágást jelent, nem csak azért, mert két kiváló, tehetséges fiatal táncossal lesz kevesebb a karban, de azért is, mert a mindössze hat női és két férfi táncosra csappant létszámmal kérdésessé vált, hogy miként lehet színre vinni a tavalyi évadban nagy sikerrel bemutatott, teljes társulatra komponált előadásokat.

A Táncműhely vezetősége pótolni kívánja a hiányt, a szabadon maradt állások betöltésére férfi és női táncosok jelentkezését várja – tájékoztatott Miklós Levente igazgató, aki szerint a férfi tánckar felduzzasztása a legfontosabb. Kettő, három, de akár több táncos lábú férfit is örömmel fogadnak.

Aki úgy gondolja, hogy szívesen lenne az Udvarhely Táncműhely társulatának tagja, az szeptember 15-ig jelentkezhet a Művelődési Házban levő székhelyünkön. A Tamási Áron utca 15. szám alatt minden jelentkezőt szívesen fogadunk hétköznapokon 10-14 óra között. Érdeklődni a tancmuhely@gmail.com elektronikus postacímen, illetve a 0266-217538, 0749-219927-es telefonszámokon is lehet, szívesen szolgálunk bővebb felvilágosítással is - mondta az igazgató. Hozzátette, az állás betöltéséhez szükséges iratcsomónak a legutolsó végzettséget igazoló okirat és a személyi igazolvány másolatát, fényképes önéletrajzot, szándéknyilatkozatot kell tartalmaznia.

tancmuhely2Akik mennek

Pál Levente 2007 nyarától, párja, Albert Éva pedig 2008 őszétől tagja a Táncműhelynek. Levente az Elektrában, Éva pedig a Regősök című táncprodukcióban debütált. A tehetséges és szimpatikus pár olyan emlékezetes előadásokban láthattuk, mint az Orza Călin rendezte Szőrös pisztráng, az András Lóránt rendezésében színre vitt Argentína Expressz, Furik Rita Varázséneke vagy Juhász Zsolt Ködből, csöndből című előadása.

Az elmúlt évadban sem hiányoztak a színpadról, láttuk őket táncolni a Bozsik Yvette rendezte és a gyergyószentmiklósi Figurával közösen előadott Az óra, amikor semmit nem tudtunk egymásrólban, és megtapsolhattuk az Uray Péter által rendezett Vízkereszt, vagy amit akartok című Shakespeare-mű mozgásszínházi adaptációjában is, amelynek kulcsszerepét Éva táncolta.

A két fiatalt nem csak táncosként, de rendezőként, koreográfusként és nagyszerű táncoktatóként is megismerhettük. Levente és Éva aktívan vett részt a pedagógusok táncoktatásában, de a felnőtt és gyermek-táncházakban is türelmesen tanították a lépéseket.

Udvarhelyi karrierjükből számunkra legemlékezetesebb élmény marad a tavalyi évad egyik házi produkciója. Szerettük a táncospár első, önálló készítésű előadását, a Lenyomat -ot, amelyet Éva saját élettörténetéből inspirálódva rendezett és Leventével közösen adott elő.



2 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
lordking
2012-09-03 12:27:09
Nagyon sajnálom, hogy két ilyen tehetséges ember elhagyja a helyi társulatot!! Sajnos Éva és Levente távozásával nem csak a társulat lesz hiányos, hanem a hétköznapjaink is szegényebbek lesznek, hiszen számtalan gyermek táncolt a "kezük" alatt. Isten áldjon Benneteket!
avatar
olahhilda
2012-09-03 14:27:18
Azért, kedves szülők, nem kell megijedni, épp annyira nem "szegényedett le a hétköznapunk", hiszen még maradtak táncoktatók.

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."