Kultúra » Tánc

Telt háznak táncolt a Táncműhely

A csíkszeredai, sepsiszentgyörgyi és a marosvásárhelyi közönségnek is tetszett az udvarhelyiek előadása.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
EmberAzEmbertelensegben

Nézd, mit nézhetsz meg! (videó)

Egyenesen Marosvásárhelyről hozzák a centenáriumi év...
KialtoSzo

Vidékre költözik a Néptáncműhely

Az idei évad új előadásával szeretné...
apamtanca3

Kós Károlyra emlékeznek

Mégpedig táncolva. Kezdődik a néptáncműhely idei...

A produkciót telt ház előtt mutatták be.
A produkciót telt ház előtt mutatták be.
szerkesztoÍRTA: LÁZÁR EMESE
2012. november 29., 17:36
0 hozzászólás. 

Sikeres turnét tudhat magáénak az Udvarhely Táncműhely csapata. A társulat az Uray Péter m.v. rendező-koreográfus által színre vitt Shakespeare –darab táncos, zenés adaptációjával, az Amit akartok..., avagy előjáték a Vízkereszthez című mozgásszínházi előadás felújított változatával lépett színpadra. Az előadást november 26-án a Csíki Játékszín otthonában, 27-én Sepsiszentgyörgyön, 28-án pedig a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem Stúdiószínházában mutatták be.

A produkciót „telt ház fogadta mindenütt, és osztatlan sikert aratott mindhárom helyszínen. A korábbi szereposztás módosult, a csapathoz újabb tehetséges vendégművész csatlakozott a sepsiszentgyörgyi Györgyjakab András személyében"- közölte a jó hírt a társulat.

A táncos műfaj kedvelői ne feledkezzenek meg az Udvarhely Táncműhely Össztánc ősszel című rendezvénysorozatról sem. Az Össztánc negyedik kiadásának végére pontot a Duna Művészegyüttes és a Göncöl zenekar közös Feketetó című, erdélyi, partiumi táncanyagból készült táncszínházi előadása teszi fel. Az együttes vezető koreográfusa, a Harangozó Gyula-díjas Juhász Zsolt által színpadra állított táncszínházi produkciót december 3-án, hétfőn este 7 órától lehet megtekinteni a Művelődési Ház nagyszínpadán.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."