Kultúra » Tánc

Huszadjára szerveznek tánctábort

Felsősófalván július 20. és 27. között szervezik a XX. Székelyföldi Tánctábort. Zenélni, táncolni, kikapcsolódni lehet.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
EmberAzEmbertelensegben

Nézd, mit nézhetsz meg! (videó)

Egyenesen Marosvásárhelyről hozzák a centenáriumi év...
KialtoSzo

Vidékre költözik a Néptáncműhely

Az idei évad új előadásával szeretné...
apamtanca3

Kós Károlyra emlékeznek

Mégpedig táncolva. Kezdődik a néptáncműhely idei...

PipacsokNeptancegyuttes
A Pipacsok szervezik a néptánctábort
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2014. július 07., 12:42
0 hozzászólás. 

Kisküküllő-menti táncokat (Balázstelki) július 21-23. között, pálpataki táncokat július 24-26. között, sóvidéki táncokat kezdőknek és gyerekeknek egész héten tanítanak, míg a mezőmadarasi és mezőpaniti táncokat szintén egész héten, esténként egy órában lehet elsajátítani.

Az oktatók László Zsolt, Mátéfi Csaba, László Csaba, Imre Béla és táncos párjaik lesznek, zenét a szászcsávási zenészek és Sinkó András tanít. Éneket tanulni László Anna Ildikótól lehet. Muzsikálnak a Heveder – Sepsiszentgyörgy, Sorogja – Nagyvárad, Dumnyezeu István (Szászcsávás), Kóré Géza (Székelyszenterzsébet), Miklós Károly (Parajd) és zenésztársaik.

A tánctábor más programokat is kínál:

- székelyföldi és kisküküllő-menti tánccsoportok és egyéni előadók bemutatója

- helyi kézműves foglalkozások megtekintése

- esténként táncház (minden táncházban adatközlők lépnek fel)

- szórakoztató programok

- kirándulási lehetőségek (Szovátára a Medvetóhoz, a parajdi sóbányába, a korondi kerámiaműhelyek megtekintése)

A részvételi díj 125 euró (támogatás nélkül), 100 euróba kerül támogatással - ezt az alapítványoktól kapott segítségből csak a Magyarországról, Szlovákiából, Ukrajnából és a volt Jugoszlávia országaiból érkező magyaroknak tudják biztosítani, illetve 65 euró támogatással, csak romániai résztvevők számára.

Kedvezményt biztosítanak azoknak, akik a tábor egész idejére fizetnek), például 20 fős csoportok esetében egy, 35 személyes csoportoknál két személy díjmentesen vehet részt a táborban. 40 százalék kedvezmény jár a 7 év alatti gyerekeknek.

A részvételi díj magában foglalja az ellátást (reggeli, ebéd, vacsora), az oktatási díjat, a tábor rendezvényein való részvételt, valamint a szállást (sátorhely). Külön igényre és díjazás ellenében családoknál való elszállásolást is biztosítanak (4 eurónak megfelelő lej fejenként egy éjszakára).

Jelentkezni július 15-ig lehet.

A bejelentkezésnél kérik feltüntetni: név (csoportok esetén névsor), cím, milyen kedvezményre tart igényt, zenészek milyen hangszeroktatásra jelentkeznek, vegetáriánus étkezést igényel-e, milyen szállásra tart igényt.

A tánctábort László Csaba és a Pipacsok Néptáncegyüttes szervezi. A jelentkezéseket a következő címre várják: László Csaba, 537323 Rugăneşti 82, Románia, tel: +40-266-242927 vagy a +40-749-331324 (mobil), e-mail: csaba.laszlo@gmail.com. Ide kattintva is találnak információkat.

uh.ro/sajtóközlmény



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."