Kultúra » Tánc

Idén is táncolhatsz Sófalván

Sóvidéki, szászcsávási zenét, táncokat és még sok mást tanulhatsz a XXII. Székelyföldi Tánctáborban.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
EmberAzEmbertelensegben

Nézd, mit nézhetsz meg! (videó)

Egyenesen Marosvásárhelyről hozzák a centenáriumi év...
KialtoSzo

Vidékre költözik a Néptáncműhely

Az idei évad új előadásával szeretné...
apamtanca3

Kós Károlyra emlékeznek

Mégpedig táncolva. Kezdődik a néptáncműhely idei...

fotó: az esemény Facebook oldala
fotó: az esemény Facebook oldala
szerkesztoÍRTA: UH.RO/KÖZLEMÉNY
2016. július 07., 15:42
0 hozzászólás. 

Még nyolc napod van jelentkezni a legendás sófalvi tánctáborba, melyet idén július 17-24. között rendeznek meg.

A táborban egész héten gyerekeknek és kezdőknek tanítanak sóvidéki táncokat, ugyancsak a tábor teljes időtartama alatt esténként felcsíki táncokat tanulhatsz. A Kisküküllőmenti és a pálpataki táncokat azonban csak július 18-20. között, július 19-21. között tanulhatod. Mindezt olyan oktatóktól sajátíthatod el, mint Rácz Lajos, Kerekes Dalma, László Csaba, Lőrincz Hortenzia, László Zsolt, László Anna Ildikó, Imre Béla és Iván Enikő.

De nemcsak táncolni, zenélni is megtanítanak

Sóvidéki, valamint szászcsávási zenét tanulhatsz hamisítatlan szászcsávási zenészektől Sinkó András irányításával, László Anna Ildikótól pedig az éneklés tudományát lesheted el. A táborban a sepsiszentgyörgyi Heveder, a nagyváradi Sorogja együttesek, a székelyszenterzsébeti Kóré Géza, a szászcsávási Dumnyezeu István, a parajdi Miklós Károly és zenésztársaik zenélnek.

Pihenésképp a szemed is kényeztetheted a székelyföldi és kisküküllőmenti tánccsoportok, egyéni előadók bemutatóinak megtekintésével, részt vehetsz kézműves foglalkozásokon, esténként táncházakban, ahol adatközlők lépnek fel, kirándulhatsz a szovátai Medve-tóhoz, a parajdi sóbányába, vagy a korondi kerámiaműhelyekhez.

A tábor ára

általában 125 euró, de 100 euró azoknak, akik Magyarországról, Szlovákiából, Ukrajnából és a volt Jugoszlávia országaiból érkeznek, és 65 euró a romániai résztvevőknek. Húszfős gyerekcsoportok esetén egy, 35 személyes csoportoknál két személy díjmentesen vehet részt a táborban, a 7 év alatti gyerekeknek pedig 40 százalékkal olcsóbb a táborozás, amennyiben a tábor teljes időtartamára jegyet váltanak.

A részvételi díj magában foglalja az ellátást (reggeli, ebéd, vacsora), az oktatási díjat, a tábor rendezvényein való részvételt, valamint a szállást (sátorhely). Külön igényre és díjazás ellenében családoknál való elszállásolást is biztosítanak 4 eurónak megfelelő lejért fejenként egy éjszakára – értesít közleményben a szervező László Csaba és a Pipacsok néptáncegyüttes.

Jelentkezni 2016. július 15-ig lehet a következő elérhetőségeken: László Csaba, 537323 Rugăneşti 82, Románia, telefonon a +40-266-242927 vagy a +40-749-331324 számokon, valamint e-mailben a csaba.laszlo@gmail.com címen.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."