Sport » Foci

Újból a skótoknál rúg labdába László Csaba

A másodosztályú Dundee United menedzsere lett a székelyföldi futballedző. Nem ez az első skóciai munkája.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
szentabraham agyagfalva 03

Nézze meg a megyei és körzeti bajnokság eredményeit!

Szombaton és vasárnap a tizedik fordulóval folytatódik...
keresztur malomfalva 04

A tizedik fordulót rendezik a megyei bajnokságban

Szombaton és vasárnap lépnek pályára a csapatok a...
alsoboldogfalva farcad 03

Új éllovasa van a megyei bajnokság nyugati csoportjának

Kilenc forduló járt le a Hargita megyei labdarúgó...

LaszloCsabaDundeeUnited
Ezt a képet tették ki a Dundee United Twitterére
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN
2017. november 08., 15:38
0 hozzászólás. 

A székelyudvarhelyi származású László Csaba lett a skót másodosztályban játszó Dundee United labdarúgó csapatának menedzsere. Az 53 éves edző érkezését szerdán jelentette be hivatalosan a skót labdarúgóklub, a szakember 2019 májusáig írt alá.

A Dundee United 12 forduló után második a Championshipben, a klubnál októberben edzőt váltottak, de az ideiglenese edző sem váltotta be a hozzáfűzött reményeket. László csütörtök délelőtt tart edzést először új csapatának, az együttes kispadján szombaton, a Crusaders elleni kupameccsen mutatkozik be.

„Megtiszteltetés egy ilyen nagy klub menedzserének lenni, keményen fogok dolgozni azért, hogy visszajussunk az élvonalba – jelentette ki László Csaba a kinevezése után. – Várom, hogy találkozhassak a játékosokkal. Jó kerettel és edzői stábbal dolgozom, a célunk, hogy megnyerjük a másodosztályt."

László Csaba 2008–2010 között dolgozott a szintén skót Hearts of Midlothiannél. Első szezonjában harmadik helyre vezette csapatát a skót Premier League-ben (csak a Celtic és a Rangers előzte meg), a Hearts bejutott az akkor induló Európa Liga selejtezőjébe, emiatt 2009-ben az év edzőjének választották meg Skóciában. Családja most is Edinburghben él.

Ezt megelőzően László Csaba 2004 januárjában lett a magyar labdarúgó válogatott pályaedzője Lothar Matthauss mellett, majd a Ferencváros vezetőedzőjeként dolgozott. Jelzett év őszén az UEFA-kupa csoportkörébe vezette az együttest. A skóciai évek után volt a belga Charleroi edzője, de Uganda és Litvánia szövetségi kapitánya is, dolgozott az MTK-nál játékosmegfigyelőként, fél évig a csapat vezetőedzője is volt, ide kattintva olvasható interjúnk akkor készült. Legutóbb a Dunaszerdahelyi DAC-t vezette, ott idén nyáron fejezte be a munkát, miután lejárt a szerződése. László Csaba Székelyudvarhely egyik sportnagykövete. 



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."