Kultúra » Zene

Jazzkívánságműsort ad a G. Caféban a Sárik Péter Trió

A kortárs magyar dzsesszmuzsika egyik legismertebb formációja ismét a G. Caféban koncertezik, szombaton este a Jazz Kívánságműsort hallgathatjuk meg.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
fotó: Ádám Gyula

Van programod hétvégére?

Október utolsó hetében két hangversenyt is szervez a...
fotó: pearipilesunetului.ro

Zenész gyerekek versenyeznek Udvarhelyen

Október 19-ig lehet jelentkezni az iskolás gyerekeknek...
PelyBarna

Ha koncert és gitár, akkor csütörtököt mondunk

Pély Barna érkezik, egy szál gitárral mutatja meg, hogy...

sarikpeter2
Fotó: Koszta Ferenc/archív
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN
2012. október 10., 08:54
0 hozzászólás. 

Bartóktól a Beatlesig, a Massive Attacktól a Metallicáig rengeteg olyan népszerű feldolgozást játszik újabban a Sárik Péter Trió, amire fül nem marad érzéketlenül. Az együttes nem először játszik Székelyudvarhelyen, korábbi fellépéseik is nagy sikert arattak.

A Trió öt éve létezik, tagjai (Sárik Péter zongorista, Frey György basszusgitáros, Berdisz Tamás dobos) többszörösen kitüntetett, elismert zenészek - eddig két nagylemezük jelent meg (Better Tomorrow - 2008, Pieces - 2010), mindkettőn saját szerzemények szerepelnek. Több zenekarban is játszanak, Sárik Pétert legutóbb Fábián Juli énekesnővel közös projektjében láthattuk Székelyudvarhelyen.

A csapat harmadik lemeze olyan dalokból áll, amit a közönség nagy része ismer, ezek népszerű kompozíciók kortárs jazzes ruhába öltöztetve. Mint Sárik egy interjúban elmondta, „úgy döntöttünk, hogy a harmadik Sárik Péter Trió lemez kivételesen nem saját kompozíciókból fog állni, hanem Best of Jazz Kívánságműsor lesz".

Sok-sok áthangszerelt, de ismert pop-rockdal van tehát a repertoáron, amit a közönség énekelhet is a koncerten, ami szombaton, október 13-án este lesz a Szentimre utcai G. Caféban.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."