Kultúra » Zene

Van programod hétvégére?

Október utolsó hetében két hangversenyt is szervez a Székelyföldi Filharmónia, pénteken és vasárnap szólalnak meg a hangszerek.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
fotó: pearipilesunetului.ro

Zenész gyerekek versenyeznek Udvarhelyen

Október 19-ig lehet jelentkezni az iskolás gyerekeknek...
PelyBarna

Ha koncert és gitár, akkor csütörtököt mondunk

Pély Barna érkezik, egy szál gitárral mutatja meg, hogy...
AllStarsBandUnitedbyMusic

A zene mindenkié!

Holland fogyatékkal élők koncerteznek a Mokkában.

fotó: Ádám Gyula
Alina Nauncef hegedűművész. Fotó: Ádám Gyula
szerkesztoÍRTA: UH.RO/KÖZLEMÉNY
2018. október 24., 08:30
0 hozzászólás. 

Október 26-án, pénteken 18 órától kezdődik a Kamaraest, amelyen Alina Nauncef hegedűművész, és Mihaela Manafu zongorista előadásában W. A. Mozart hegedű-zongora szonátáit lehet majd meghallgatni. Mindkét előadóművész a Brassói Transilvania Egyetem zenei fakultásán végezte tanulmányait. A kamaraest helyszíne a városháza Szent István terme.

Vasárnap, október 28-án szimfonikus hangversenyt hallgathat a közönség 18 órától a Székelyföldi Filharmónia hangversenytermében.

Műsoron J. Sibelius d-moll hegedűversenye és A. Dvorak IX., e-moll szimfóniája. Az est szólistája a franciaországi Virginie Robilliard lesz, vezényelni Jankó Zsolt, a Nagyváradi Állami Filharmónia és a Kolozsvári Magyar Opera állandó karmestere fog.

Virginie Robilliard 5 évesen lépett fel először nyilvánosság előtt. Játszott többek között a Szentpétervári Szimfonikus Zenekar, a Francia Rádió Zenekara, a Simon Bolivar Orchestra, az Indianapolisi Szimfonikus Zenekar, a Bogotai Filharmonikusok és sok más nagyszerű zenekar kíséretével. A kortárs zeneművek elhivatott előadója, népszerűsítője, számos CD felvételt készített.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."