Kultúra » Zene

Amikor forró muzsika szól a Meseautóból

Újra Udvarhelyen a Hot Jazz Band – a csapat két koncertet is ad vasárnap délután és este.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
fotó: Ádám Gyula

Van programod hétvégére?

Október utolsó hetében két hangversenyt is szervez a...
fotó: pearipilesunetului.ro

Zenész gyerekek versenyeznek Udvarhelyen

Október 19-ig lehet jelentkezni az iskolás gyerekeknek...
PelyBarna

Ha koncert és gitár, akkor csütörtököt mondunk

Pély Barna érkezik, egy szál gitárral mutatja meg, hogy...

Hot Jazz Band
Fotó: hotjazzband.hu
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN
2013. február 14., 14:21
0 hozzászólás. 

Az együttes még 1985-ben jött létre, de a stabil, mai tagsága 2000 körül alakult ki, stílusuk a két világháború közötti amerikai klasszikus dzsessz, illetve koncertjeiken az ugyanebben a korban íródott magyar dalok és filmslágerek átdolgozásai is helyet kapnak a repertoárban.

A Hot Jazz Band ma Magyarország egyik legsikeresebb professzionális dzsesszegyüttese, amely a húszas, harmincas és negyvenes évek muzsikáját, vagyis a korai dzsesszt, a swinget és a dixielandet kelti életre. A csapat két zenekart is takar, hiszen tagjaiból tevődik össze a Hungarian Banjo Kings nevű banda is, amely szintén széles zenei palettából válogatja össze dalait.

A frontember Bényei Tamás trombitás-énekes magával ragadó figura, hangja nagyon talál az említett korszak dalainak megszólaltatásához. Ami az említett magyar dalokat illeti, az együttes sajátja a két háború közti magyar könnyűzenei termés jazz-es hangzású dalainak repertoárra tűzése, ebben a témában már négy Hot Jazz Band-lemez jelent meg (egyébként összesen több mint tíz): A szívemben titokban (1998), a Hot Jazz Band Plays Hungarian (1999), az Itt a luxusvonat (2006) és a Halló! Halló! (2011). A zenekar tagjai: Bényei Tamás - trombita, bendzsó, ének, Bera Zsolt - harsona, Fodor László - klarinét, altszaxofon, Szili Róbert - gitár, bendzsó, Juhász Zoltán – bőgő, Galbács István - dob, mosódeszka.

A Hot Jazz Band nem először jár Székelyudvarhelyen: 1996-ban az Udvarhelyi Fiatal Fórum meghívására a Márton Áron téren muzsikáltak először, azóta viszont több nagy sikerű fellépésük is volt itt.

A koncertek február 17.-én, vasárnap 17 és 20 órától a Művelődési Ház nagytermében lesznek megtartva. Egy jegy ára 25 lej, s nincsen már sok belőle, tehát minden bizonnyal telt ház lesz mindkét időpontban.


címkék:

0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."