Kultúra » Zene

Hármas ünnep lesz a Balázs Ferenc Nemzetközi Kórusfesztivál

A kilencedik kórusfesztiválon a névadó születésének 100., halálának 40. évfordulója előtt tisztelegnek.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
fotó: Ádám Gyula

Van programod hétvégére?

Október utolsó hetében két hangversenyt is szervez a...
fotó: pearipilesunetului.ro

Zenész gyerekek versenyeznek Udvarhelyen

Október 19-ig lehet jelentkezni az iskolás gyerekeknek...
PelyBarna

Ha koncert és gitár, akkor csütörtököt mondunk

Pély Barna érkezik, egy szál gitárral mutatja meg, hogy...

balazs-ferenc-vegyes-kar
85 évet ünnepel a Balázs Ferenc Vegyes kar. Fotó: facebook
szerkesztoÍRTA: LÁZÁR EMESE
2013. október 01., 13:36
0 hozzászólás. 

Emléktábla avató lesz a nyitánya a Balázs Ferenc Nemzetközi Kórusfesztiválnak, amelyet október 4-6. között szerveznek meg kilencedik alkalommal városunkban. Nyolc Kárpát- medencei kórust, közel háromszáz meghívottat lát vendégül a házigazda Balázs Ferenc Vegyes kar.

Október 4-én, pénteken délután elhelyezik az emléktáblát Balázs Ferenc egykori, az Orbán Balázs utca 39. szám alatt levő lakóházán, majd 18 órai kezdettel a városháza Szent István- termében emlékeznek az idén 85. éves székelyudvarhelyi vegyes kar alapítójára, illetve bemutatják a kórus emlékkönyvét is.

Október 5-én, szombaton 17 órától a Művelődési Ház ad otthont a hazai és határon túli kórusok fellépésének. A színpadon magyarországi, szlovákiai, szerbiai kórusok, énekkarok, daloskörök, a gagauziai tánc- és népdalkör, a szovátai városi vegyes kar és természetesen a házigazdák mutatják be műsorukat. A produkciókat megelőzően Orosz Pál József karnagy tart előadást a kóruséneklés jelentőségéről, és átesnek a beavató ünnepségen a Balázs Ferenc Vegyes kar újoncai is. A Művelődési Házban nem csak hallgatni való, néznivaló is lesz: a közönség megtekintheti a kórus emlékkiállítását és vadonatúj tablóját is.

A kórusfesztivál október 6-án, vasárnap zárul. A meghívott kórusok közül a Galántai Kodály Zoltán Daloskör, Tokaj Város Vegyes kara és a temerini Juvntus Énekkar a vasárnapi szentmise után a ferences templomban, a Szent Miklós-hegyi és a Kis Szent Teréz római katolikus templomban adnak ünnepi koncertet.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."