Kultúra » Zene

Kamarazenével kényeztik a fülünket

Hat nap nap, kiváló koncertekkel, neves fellépőkkel. Nívós és a vájt füleknek is kedves lesz a XI. Székelyudvarhelyi Kamarazene Fesztivál.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
fotó: Ádám Gyula

Van programod hétvégére?

Október utolsó hetében két hangversenyt is szervez a...
fotó: pearipilesunetului.ro

Zenész gyerekek versenyeznek Udvarhelyen

Október 19-ig lehet jelentkezni az iskolás gyerekeknek...
PelyBarna

Ha koncert és gitár, akkor csütörtököt mondunk

Pély Barna érkezik, egy szál gitárral mutatja meg, hogy...

tiberius-quartet
A Tiberius Quartet állandó fellépője a fesztiválnak.
szerkesztoÍRTA: LÁZÁR EMESE
2013. november 07., 17:04
0 hozzászólás. 

A fesztivált 2003-ban első alkalommal szervezte meg a G. Egyesület, azzal a szándékkal, hogy a kamarazenét megkedveltesse az udvarhelyi közönséggel. A fesztivál meghívottai kezdetekben hazai előadóművészek voltak, de a nagy sikerre és az érdeklődésre való tekintettel a szervezők az ötödik kiadásra már neves külhoni előadóművészeket is meghívtak. A nemzetközi jelleget öltött fesztivál tavaly jubilált, a tizenegyedik kiadása szombaton, november 9-én kezdődik és november 14-én, csütörtökön ér véget.

A meghívott előadók ebben az évben is neves hazai és külföldi zeneművészek. A visszatérők között elsők között a fesztivál szervezésében kulcsszerepet betöltő kiváló Tiberius Egyesület muzsikusait, a marosvásárhelyi Tiberius kvartettet említjük, akiket a koncertsorozat első napján lehet meghallgatni. Ugyancsak szombaton lép fel, de november 13-án, a fesztivál ötödik napján a holland Frank van de Laar zongoraművész.

Anastasia Safonova orosz zongoraművész játékát az első és a második napon is élvezhetjük.

November 11-én, hétfőn az argentin Alejandro Drago és a hazai Euphonia Quartet, november 12-én, kedden a holland csellista, Juke von Beuningen és a szlovák hegedű-illetve zongoraművészek, Dejan Gregoric és Gregor Desman koncerteznek.

Míg a többi napon 19 órától, november 13-án, szerdán két felvonásban, 17 és 19 órai kezdettel is lesznek a koncertek. A fellépők közt van Sántha Huba zongoraművész, aki a fesztivál zárónapján, november 14-én is koncertezik.

A XI. Székelyudvarhelyi Kamarazene Fesztivál minden koncertje, a szerdai nap kivételével, este 7 órakor kezdődik a Városháza Szent István- termében. A belépés, akárcsak előző években, most is díjtalan.

A  teljes program és a fellépők neve a fesztivál honlapján olvasható.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."