Kultúra » Zene

Shadows: nem a szobánk falán nézzük a gitárt!

Több mint tizenöt éve nyomják, a szekér még mindig megy, ha tolják. Rock and roll helyi motoros fiúktól.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
fotó: Ádám Gyula

Van programod hétvégére?

Október utolsó hetében két hangversenyt is szervez a...
fotó: pearipilesunetului.ro

Zenész gyerekek versenyeznek Udvarhelyen

Október 19-ig lehet jelentkezni az iskolás gyerekeknek...
PelyBarna

Ha koncert és gitár, akkor csütörtököt mondunk

Pély Barna érkezik, egy szál gitárral mutatja meg, hogy...

shadows1
Fotók: Facebook.com/Shadowszenekar
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN
2014. október 07., 10:45
0 hozzászólás. 

Szigyártó Csaba (gitár, ének), Miklós Levente (basszusgitár, vokál) és Sándor Hunor (dob, ének) tizenhat éve vannak egy zenekarban, az utóbbi másfél évtized talán legstabilabb felállású udvarhelyi együttesében, a Shadowsban. Habár minden hét végén nem koncertezik az együttes, de azért elég gyakran vannak fellépéseik, legutóbb pénteken, a Príma Rádió 17. születésnapján, a minifocipályán láthattuk őket.

A trió nagyjából kéthetente próbál, de olyan periódus is előfordul, hogy egy hónapban egy próba sem jön össze, de megesik az is, hogy egy héten háromszor is a próbateremben nyomják a rock and rollt. Nem a zenélésből élnek, mindenkinek munkahelye van, ezért nehezebb gyakrabban összeülni és alkotni. Legutóbb múlt év végén hoztak ki egy 12 számos albumot Elveszett évek címmel, ezt több helyről is le lehet tölteni.

shadows4

„Annyira belementünk a zenébe, hogy már az életünk része. Hobbiként is, de másképp is. Én például most vettem egy Fender gitárt kemény pénzért, s nem azért vettem, hogy a szobám falán nézzem" – mondja Szigyártó Csaba, hozzátéve, hogy mindhárman jóval túl vannak már a harmincon, mégsem állnak le, mert szeretik a zenélést, illetve ezt az életformát.

Idén nyáron meghatározó élményük volt fellépni Magyarországon a Csörge-tói rockfesztiválon, idehaza pedig két motoros bulin is koncerteztek.

„Ahogy öregszünk, egyre keményebb zenét csinálunk" – mondja Miklós Levente, hozzátéve, hogy nézik, hallgatják az újabb, trendibb rockzenéket is, de meg vannak győződve arról, hogy a mai felhozatalban már nem lesznek olyan etalonok, mint például a Judas Priest vagy a Deep Purple.

„A rockzenét sose lehet temetni, mert az mindig élni fog és örök. De ilyen nagy kaliberű bandák már nem lesznek" – toldja meg Szigyi az elhangzottakat. A banda szekere gördül tovább, szeretett hobbijukkal nem állnak le.


címkék:

0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."