Kultúra » Zene

Két koncert is lesz az ifiházban

Az UFF két koncertre is hív csütörtökön, illetve pénteken este. Egy nagyon hangszeres, illetve egy akusztikus zenei csemege lesz. 

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
fotó: Ádám Gyula

Van programod hétvégére?

Október utolsó hetében két hangversenyt is szervez a...
fotó: pearipilesunetului.ro

Zenész gyerekek versenyeznek Udvarhelyen

Október 19-ig lehet jelentkezni az iskolás gyerekeknek...
PelyBarna

Ha koncert és gitár, akkor csütörtököt mondunk

Pély Barna érkezik, egy szál gitárral mutatja meg, hogy...

Four-Bones-Quartet
A négy fúvóst közreműködők is kiegészítik
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN
2017. április 26., 11:34
0 hozzászólás. 

Mindkét zenei esemény jónak ígérkezik, csütörtökön, április 27-én este 8 órától a Four Bones Quartet lép színpadra a Siculus Ifjúsági Házban, majd pénteken, április 28-án a Bohemian Acoustic zenekar koncertezik a kisteremben.

A Four Bones harsonakvartett folyamatosan telt házas hangversenyeket ad Európa-szerte, kimagasló eseményeken képviseli Magyarországot és Ázsiában is visszatérő vendég. Az együttes több mint tízéves fennállása óta megfordult a világ számos országában; koncertezett többek között Angliában, Ausztriában, Belgiumban, Spanyolországban, Bulgáriában, Csehországban, Dániában, Észtországban, Kínában, Németországban és Szlovéniában.

A Four Bones Quartet 2014-ben indította útjára vadonatúj projektjét, amellyel tovább feszegeti a műfaji határokat. A már jól megszokott Four Bones-hangzáshoz a modern elektronika és az ütőhangszerek armadája társul. Az elmúlt években folyamatosan bővülő, újabb zenei irányok színesítették a produkciót.

A Cinematic Bones névre keresztelt produkció több európai városban bemutatkozott már, a projekt elsőként Stuttgartban, majd Paderbornban és Brüsszelben aratott nagy sikert. Most pedig Székelyudvarhelyre látogat. Erre a koncertre 15 lejes belépő lesz, ezt elővételben az UFF-irodában (Kossuth Lajos utca 20. szám) lehet megvenni.

A pénteken este fellépő Bohemian Acousticot 2013 őszén alapította Kurucz Ágnes énekes és Schäffer László gitáros, akikhez tavaly csatlakozott Almási Victor Emmanuel, aki cajonon és gitáron is játszik.

A coverek mellett egészen egyedi hangzásvilágú saját dalok is születtek, melyek leginkább pop-jazzként határozhatóak meg, szövegeiket Klausz Gergely jegyzi. Az elmúlt években több, mint 140 koncertjük volt különböző fesztiválokon, céges- és privát rendezvényeken, 2015-ben megnyerték Ceglédi Utcazene Fesztivál fődíját, ugyanabban az évben a Tatai Utcazene és Kézműves Sörünnep szakmai díját, idén pedig a Balatonboglári XX. Légrádi Antal Tehetségkutató Rock Fesztivál első helyezettjei lettek, illetve Kurucz Ágnest a legjobb énekesnek választották.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."