Kultúra » Zene

Sikertörténet lett a gitárfesztivál

A Székelyföldi Filharmónia koncertjével ért véget vasárnap az V. Terra Siculorum Nemzetközi Klasszikusgitár-fesztivál. És persze sok-sok tapssal és elismeréssel.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
fotó: Ádám Gyula

Van programod hétvégére?

Október utolsó hetében két hangversenyt is szervez a...
fotó: pearipilesunetului.ro

Zenész gyerekek versenyeznek Udvarhelyen

Október 19-ig lehet jelentkezni az iskolás gyerekeknek...
PelyBarna

Ha koncert és gitár, akkor csütörtököt mondunk

Pély Barna érkezik, egy szál gitárral mutatja meg, hogy...

itthon_muvelodes
Nemzetközi hangulata volt a fesztiválnak
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN
2012. április 24., 09:09
4 hozzászólás. 

Egy héten át nyomta rá bélyegét a gitárfesztivál a város mindennapjaira: kurzusok, koncertek, versenyek egymás után, s aki nem is ment le a Szent István terembe, az is élvezhette a fellépők, versenyzők játékát a számítógépén, hiszen majd` minden eseményt élőben lehetett nézni a szervező Harmonia Cordis Egyesület honlapján.

Beke István Ferenc főszervező elégedetten nyugtázta holnapunknak, hogy az ötödk fesztivál az eddigi legjobb volt, hiszen közel az összes koncert teltházas volt, nagyon sok néző érdeklődött mind a négy városban – Udvarhelyen kívül még, Csíkszereda, Gyergyószentmiklós és Sepsiszentgyörgy is otthont adott a gitárosoknak.

Nemzetközi hangulata volt a fesztiválnak, hiszen a koncerteknek otthont adó városháza udvarán, illetve dísztermében több nyelven is lehetett beszélgetést hallani, s esténként a város kultúrkocsmái is megteltek az ifjú gitárosokkal.

Több kategóriában volt verseny, a korhatár nélküliek kategóriáját a bukaresti Radu Vâlcu nyerte, aki egy 3500 euró értékű gitárt vihetett haza nyereményként, de a többi kategória díjazottjai is gitárhúrokkal, lemezekkel gazdagodhattak. Amennyiben az eddigiekhez hasonlóan a támogatók jövőre is a szervezők mellé állnak, a fesztivált újból megrendezik.



4 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
perretz
2012-04-24 11:36:29
Tudomasom szerint dr. Beke István Ferenc. Illik ugy irni. Ha tevednek elnezest kerek.
avatar
kiska
2012-04-24 12:45:20
:lol:
"mind a négy városban – Udvarhelyen kívül még, Csíkszereda, Gyergyószentmiklós és Csíkszereda is otthont adott a gitárosoknak."

Ez így, tényleg 4 város.
avatar
bedohazi
2012-04-24 13:09:43
Köszönjük szépen! Javítva.
avatar
kiska
2012-04-24 18:27:16
Tiszta szívesen.

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."