Lyukasóra » Rendezvények

Motoros találkozó nem csak motorosoknak

22-ik alkalommal szervez motoros találkozót a Daimler M.C. székelyudvarhelyi motoros klub. Új helyszínnel és kulturális programokkal várnak.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
ovohely

Te le mersz-e menni a sötétbe?

VéR-el írt történelem a városháza pincéjében. Ilyen...
fotók: Dávid Anna Júlia drónfotók: Egyed Ufó Zoltán

Tömegfutás: bennünk van az X!

Ezerötszázan táncoltak, majd futottak gyorsabban, mint...
Izgalmas hétvége elé nézünk.

Tudjuk, mit csinálhatsz hétvégén

Érdemes kihasználni az évadzáró meleget.

A Daimler MC 2010-es motoros találkozója
Fotó: Csedő Attila/archív
szerkesztoÍRTA: KAKASY BOTOND
2013. július 18., 13:52
0 hozzászólás. 

Az egyik legrégebbi – ha nem a legrégebbi – motoros klub Erdélyben a Daimler M.C., így volt alkalmuk már jó pár motoros találkozót és egyéb rendezvényt megszervezni. Rendezvényeikkel bejárták már a környék több helyszínét, de idén a városvezetés támogatását élvezve új, remélhetőleg az eddigi legjobb helyszínen tarthatják meg a 22. motoros találkozót – számoltak be a Daimleres fiúk az idei tervekről.

A találkozó új helyszíne a Szejkefürdő, ami kiváló helyszín lehet a jó motorok, a jó koncertek és változatos programok felvonultatására. A város elöljárói úgy gondolták, a rendezvény méltó arra, hogy a székelyudvarhelyi önkormányzat partnerként álljon a hosszú hétvégés találkozóhoz – erősítette meg Bálint Attila, a polgármesteri hivatal sajtószóvivője.

A szervezők szerint azért is ígérkezik ideális helynek az új helyszín, mert közel van a városhoz, de a pezsgő, olykor hangos programokkal nem zavarnak senkit. A találkozó augusztus 2-án, pénteken délután, egy látványos felvonulással kezdődik. A kilátogatók a motoros ügyességi próbákon kívül baleset-megelőzési képzésen is részt vehetnek, aminek elméleti és gyakorlati rész is lesz.

Idén nem minden csak a buliról szól. A szervezők széles körben próbálják kielégíteni a közönség igényeit, így egy kulturális vonalat is becsempésztek a programok közé: ebben az évben először könyvbemutatón is részt vehetnek a fesztiválozók. Nem kell megijedni, a téma továbbra is a motorozás marad. A könyvbemutatón kívül történelmi előadást is hallgathatunk.

A zenei felhozatalt nézve meg kell említeni Rudán Joe-t, aki a Cold Taste-tel koncertezik, de itt lesz a Knock Out és a Shadows is. Ezzel még nincs vége a programok sorának: hogy a motoroknál maradjunk, három, épített motorkerékpárt is kiállítanak, amiket neves, Európa-szerte ismert motorépítő műhelyekben készítettek. Ezeket a gépeket az udvarhelyi közönség most testközelből is megcsodálhatja.

A fesztiválra csak egészhétvégés jegyet lehet váltani, ami 25 lejbe kerül, viszont a gyerekek és nyugdíjasok is ingyen látogathatják a rendezvényt. Aki sátorral szeretne jönni, annak ingyen biztosítanak sátorhelyet a találkozó területén, illetve a résztvevők kedvezményes jeggyel használhatják a strandot.

A szervezők mintegy ötszáz motorost várnak a felvonulásra és ennél jóval több résztvevőt a hétvégére.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."