Lyukasóra » Rendezvények

Varró Danira höcög az aprónép

Hintáztatók, zokninemtalálgatók a sepsiszentgyörgyi Evilági együttestől. Az időjárás miatt a Városi Sportcsarnokban.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
ovohely

Te le mersz-e menni a sötétbe?

VéR-el írt történelem a városháza pincéjében. Ilyen...
fotók: Dávid Anna Júlia drónfotók: Egyed Ufó Zoltán

Tömegfutás: bennünk van az X!

Ezerötszázan táncoltak, majd futottak gyorsabban, mint...
Izgalmas hétvége elé nézünk.

Tudjuk, mit csinálhatsz hétvégén

Érdemes kihasználni az évadzáró meleget.

Langaléták gyereknap
Nem gebe az, hanem kérlek tűzlegelő táltos.
szerkesztoÍRTA: PÁL EDIT ÉVA
2014. május 29., 16:37
0 hozzászólás. 

Vasárnap gyereknap, s ez idén is egyet jelent a Zoli bohóc vezette felvonulással a Patkóból. 10 órától kezdődik a gyülekező, és 10.30-kor indul el a menetelés a gyerekekkel, bohócokkal, egészségmanókkal és gólyalábasokkal a Városi Sportcsarnokba. 11.10-től a mazsorettek és fúvósok előadását követhetjük, majd 11.50-től a Langaléta Garabonciások vásári tréfáin nevethetünk.

Ebéd előtt megnézhetjük, hogyan táncolnak a Fortuna Dance kis előadói, zumba bemutatót is láthatunk. Gozefini bűvész mutatványait 14 órakor adja elő, aztán 15 órától Vándormuzsikus, avagy a régi világ hangszereinek meséje következik. Gulyás László, magyarországi vándormuzsikus olyan régi hangszerekkel szokta kényeztetni közönségét, mint a koboz, a körtemuzsika és a kecskebőr duda.

Érdemes kitartani, mert ezután kezdődik a Verstől versig hajt a csordás című maszkos játék Kányádi Sándor verseire a Cimborák Bábszínház és a Kolozsvári Bábjátszótér előadásában.

Hogy nem kell jó zenéért külföldre, elég csak a szomszédba menni, bizonyítja az Evilági együttes koncertje. A sepsiszentgyörgyi zenekar Dalóka című előadásában Varró Dani megzenésített verseit dalolja. „Nem minden kebel étel, apukádé pont kivétel" – hallhatjuk népzenei hangzásvilággal a modern mondókát. Öt órától áll az evilági bababál.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."