Beköszöntött a havazás, problémák a közlekedésben

Hargita megyében nem súlyos a helyzet, ám az ország déli részén hosszas fennakadásokat okozott a hirtelen érkező hó.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
tuzolto

Mindig is tűzoltó szerettél volna lenni?

Most teljesülhet az álmod, ha követed ezeket a...
magashegyek

Hegyi túrázók, figyelem!

A magas hegyekben hó és fagy várható a hétvégén.
wizzair

Bombahír az egyik Wizzair-gépen

Kényszerleszállást hajtottak végre a bukaresti...

havasut_gl
havasut_gl
szerkesztoÍRTA: SZASZA
2009. december 16., 10:18
0 hozzászólás. 


Megyénkben a körülbelül 30 órája tartó lassú, de folyamatos havazás következtében a 12-es és 13A jelzésű országutakon akadt el néhány tehergépkocsi, melyeknek sofőrjei a járműben éjszakáztak. Több olyan személygépkocsi is az út szélén ragadt, mely nem rendelkezett téli gumival. Megkeresésünkre Cătălin Romanescu, a Megyei Útügyi Vállalat vezetője elmondta, súlyosabb problémák, illetve rendkívüli forgalmi események nem történtek, az utakat sem kellett teljes mértékben lezárni sehol. Tusnádfürdőnél volt egy ideiglenes forgalmi korlátozás, amíg a kotrógépek a munkájukat végezték – ezekből egyébként összesen 43 működik a megyében.

Ezen kívül Hargita megyében is beköszöntött a téli időjárás, és ennek megfelelő a közlekedés is, az utakat 1-4 cm vastag hóréteg borítja. Fagyott útburkolatot a következő szakaszokon jeleztek: Tusnád-Maroshévíz (DN12), Csíkszereda-Kománfalva (DN12A), a Gyilkos-tó környéke (DN12C), Csíkszereda-Székelyudvarhely (DN13A), Gyergyószentmiklós-Parajd (13B – Bucsin), Csíkkozmás-Kézdivásárhely (DN11), valamint Toplica-Borszék-Tölgyes (DN15).

Az országos helyzetet tekintve Szeben megye útjai vannak a legszerencsésebb állapotban. Itt, a megyei rendőrség jelentése alapján, igazi téli körülmények uralkodnak, ám az éjszaka során és a reggeli órákban nem jeleztek fennakadásokat. A hírek szerint egyedül a 7C jelzésű országutat fedi hó, körülbelül 1-3 cm vastagságban. Nem ilyen szerencsések a Ialomițaiak, ugyanis itt 12 utat zártak le a havazás miatt. Ez két országutat és tíz megyei utat jelent, ezek esetében a bőséges hóhullás gátolja a közlekedést. A legsúlyosabb helyzet a DN2-es úton áll fenn, ahol több száz autó áll egy tíz kilométer hosszú sorban – ők megközelítőleg tizenegy órája vesztegelnek.

A Prahova megyéből érkezett hírek szerint itt tíz utat zártak le a hirtelen érkezett hó miatt, többek között a Ploiești-et Urziceniel összekötő 1D országutat is. Legtöbb esetben az útlezárások fő oka a hókotró gépek munkája volt. Galac megye sincs túlzottan szerencsés helyzetben, itt legkevesebb 100 autó akadt el a forgalomban a DN25-ön, és remélhetőleg van náluk bőven olvasnivaló, ugyanis nem kevesebb, mint tizenkét órája áll legtöbbjük. A forgalomban elakadtak között található egy autóbusz is, amely 50 nyugdíjast szállít, illetve több olyan személygépkocsi, melyben kisgyerekek ülnek. Az úton rekedt emberek több ízben értesítették a hatóságot, kérve a gyors közbeavatkozást, ugyanis többjüknek hamarosan elfogyhat az üzemanyaga, így nem tudják fűteni a járművet.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."