Ilyen időnk lesz a következő kéthétben

Közzétette kéthetes előrejelzését az Országos Meteorológiai Intézet.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
tuzolto

Mindig is tűzoltó szerettél volna lenni?

Most teljesülhet az álmod, ha követed ezeket a...
magashegyek

Hegyi túrázók, figyelem!

A magas hegyekben hó és fagy várható a hétvégén.
wizzair

Bombahír az egyik Wizzair-gépen

Kényszerleszállást hajtottak végre a bukaresti...

Napernyő
Többnyire az évszaknak megfelelő időjárás várható
szerkesztoÍRTA: BEDŐHÁZI ATTILA-CSABA
2012. július 26., 10:25
0 hozzászólás. 

A Középtávú Időjárás-Előrejelzések Európai Központjának (ECMWF) megfigyelései alapján az időjósok összeállították a július 24 és augusztus 6 közötti időszakban várható időjárás prognózisát.

A Körösök vidékén fokozatosan emelkednek a hőmérsékleti értékek és július 29-ig kánikula várható. Utána fokozatos lehűlés kezdődik és a nappali csúcsérték 27 és 30 Celsius fok körül alkul augusztus 1 és 6 között.

Elektromos kisülésekkel és nagymennyiségű csapadékkal július 24 és 26 valamint július 30 és augusztus elseje között kell számolni. Az időszak más napjain elenyésző mennyiségű csapadék fordulhat elő, az is csak helyenként.

Erdélyben július 25 és 30 között hőségre, helyenként pedig kánikulára számíthatunk, 33-34 Celsius fokos csúcsértékkel. Július 30 és augusztus 2 közötti napokban lehűlés érzékelhető majd. Az időszak végére 28 és 30 Celsius fokot mutatnak a hőmérők napközben, azaz az augusztusi hőmérsékletnek megfelelő értékeket.

Augusztus 3 és 6 között gyengébb esőzések helyenként kialakulhatnak, de a július 30 és augusztus 2 közötti napokban viharos széllökésekkel és elektromos kisülésekkel kísért nagyobb mennyiségű csapadék valószínű.

A hegyekben a maximális hőmérséklet 22 és 24 Celsius fok körül alakul, míg legkevesebb 14 és 16 Celsius fok körüli értékeket mutatnak majd a hőmérők higanyszálai. Augusztustól kezdődően pedig enyhe lehűlés kezdődik, azaz az ilyenkor megszokott hőmérsékleti értékeket mérhetünk majd.

Az időszak teljes intervallumában lehetségesek gyengébb esőzések, főleg a délutáni órákban. A viharos záporok, zivatarok pedig július 30 és augusztus 2 közötti napokban valószínűbbek.

uh.ro/manna.ro



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."