Meteorológiai riasztások a hétvégére

Az ország déli részére szólnak a figyelmeztetések, a legtöbb megyében narancssárga, néhol pedig sárga kód lesz érvényben.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
tuzolto

Mindig is tűzoltó szerettél volna lenni?

Most teljesülhet az álmod, ha követed ezeket a...
magashegyek

Hegyi túrázók, figyelem!

A magas hegyekben hó és fagy várható a hétvégén.
wizzair

Bombahír az egyik Wizzair-gépen

Kényszerleszállást hajtottak végre a bukaresti...

idojaras_0602
idojaras_0602
szerkesztoÍRTA: SZASZA
2010. február 06., 16:20
0 hozzászólás. 


Bukaestre és az ország 13 megyéjére érvényes, narancssárga szintű, havazásra és hóviharra figyelmeztető meteorológiai riasztás van érvényben ma déli 12 órától, egészen hétfő reggel 9 óráig. Ezt megelőzően, már pénteken előrejeleztek ugyanerre az időtartamra sárga riadót is 21 megyében (Vrancea, Galaţi, Buzău, Brăila, Tulcea, Constanţa, Ialomiţa, Călăraşi, Giurgiu, Teleorman, Olt, Dolj, Prahova, Ilfov, Dâmboviţa, Argeş, Vâlcea, Gorj, Mehedinţi, Caraş-Severin, Timiş), ezeken a területeken erős széllel is számolnia kell az ott tartózkodóknak.

idojaras_0602

Ezt a sárga jelzést fokozták a mai napon narancssárgára Bukarestben, valamint Gorj, Mehedinţi, Dolj, Olt, Vâlcea, Teleorman, Giurgiu, Călăraşi, Ilfov, Ialomiţa, Buzău, Brăila és Galaţi megyékben. Ezen megyékből a nyugatabbra fekvőkben ma 18 óra és holnap este 6 óra között lehet erős havazásra számítani, a hóréteg akár 30-40 cm vastag is lehet. A keletibb megyékben holnap reggel 6 órától kezdődően, 24 órán át várható hóvihar, mely nagymértékben csökkenti a látótávolságot, ezáltal megnehezítve a közlekedést. Az összes felsorolt megyében számíthatunk erős szélre (75-80 km/h), valamint havazásra, a Déli-Kárpátokban és a Kárpátkanyarban pedig egyes széllökések akár a 100 km/h sebességet is elérhetik.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."