Sárga kód esőre és hóviharra

Az ország déli részére és egyes központi területekre adtak ki sárga figyelmeztetést, itt esőzések és hóviharok várhatóak.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
tuzolto

Mindig is tűzoltó szerettél volna lenni?

Most teljesülhet az álmod, ha követed ezeket a...
magashegyek

Hegyi túrázók, figyelem!

A magas hegyekben hó és fagy várható a hétvégén.
wizzair

Bombahír az egyik Wizzair-gépen

Kényszerleszállást hajtottak végre a bukaresti...

idojaras_1002
idojaras_1002
szerkesztoÍRTA: SZASZA
2010. február 10., 10:24
0 hozzászólás. 


Az Országos Meteorológiai Intézet jelentése szerint a fővárosra és a következő megyékre érvényes a sárga figyelmeztető jelzés ma 15 órától holnap 20 óráig: Caraş Severin, Mehedinţi, Olt, Gorj, Dolj, Vâlcea, Argeş, Teleorman, Dâmboviţa, Prahova, Giurgiu, Ilfov, Ialomiţa, Călăraşi, Konstanca, Tulcea, Brăila, Buzău, Galaţi, Vrancea, Bakó, Kovászna, Szeben és Brassó. Amint a térképen is látható, Bakó, Kovászna és Szeben megyéknek csak egy részére vonatkozik az előrejelzés.

idojaras_1002

A figyelmeztetés szerint Olténiában, Munténiában és Moldva déli részén több mint 20 liter csapadék várható négyzetméterenként, míg a Bánáti Havasokban, a Déli- és Nyugati Kárpátokban akár 40 liter/négyzetméter is hullhat. Eleinte havazás formájában érkezik az áldás, majd ma éjjeltől kezdődően inkább esőre számíthatunk. A kiadott jelentésben felhívják az autósok figyelmét, hogy a jelzett területeken az utak jegesedésére is számítani lehet.

Hargita megyére nincs ilyen vészjelzés, viszont a következő napokban mérsékelt mennyiségű havaseső, hó várható. A hőmérséklet fokozatosan nő, de túl melegre nem lehet számítani (-4 és +4 Celsius fok között fog ingadozni).


címkék: idojaras havazas eso

0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."