Visszaadják a jövedéki adó egy részét

A kormány arról döntött szerdán, hogy visszaadja a szállítóknak annak a többletköltségnek egy részét, ami az áprilisi üzemanyag-drágulás nyomán terheli őket.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
tuzolto

Mindig is tűzoltó szerettél volna lenni?

Most teljesülhet az álmod, ha követed ezeket a...
magashegyek

Hegyi túrázók, figyelem!

A magas hegyekben hó és fagy várható a hétvégén.
wizzair

Bombahír az egyik Wizzair-gépen

Kényszerleszállást hajtottak végre a bukaresti...

Üzemanyag
Négy eurócentet visszaadnak a szállítóknak
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2014. április 03., 06:06
0 hozzászólás. 

Április 1-jétől emelték az üzemanyag jövedéki adóját literenként hét eurócenttel. A kormány szerdai ülésén elfogadott sürgősségi kormányrendelete értelmében literenként négy eurócentet visszaad a szállítóknak a gázolajjal való tankolás után, ha ezt számlával tudják bizonyítani. A kormány a román szállítók versenyképességének megőrzésével indokolta az intézkedést.

A hét eurócentes üzemanyag-drágításról szintén a kormány döntött még tavaly, de az intézkedést csak április 1-jétől léptették életbe, miután Traian Băsescu államfő többször élesen bírálta a kormány döntését.

Victor Ponta miniszterelnök a kormányülésen leszögezte, hogy a mezőgazdaságban gázolajat használó gazdákat egyáltalán nem érinti kedvezőtlenül a drágítás, mert a mezőgazdasági szaktárca már meghozta azokat az intézkedéseket, amelyekkel kompenzálja állami támogatások révén a gazdák április 1-jétől megemelkedett üzemanyagköltségét.

A kormány szerdai döntése alapján a pénzügyminisztériumnak és az adóhatóságnak kell kidolgoznia a sürgősségi rendelet alkalmazásához szükséges eljárást. Ponta felszólította a két intézményt, hogy átlátható és egyértelmű legyen az eljárás, aminek alapján visszaigényelhető a literenkénti négy eurócent.

A kormány szerdai közleménye szerint a jövedéki adó egy részének visszaigénylésére a közúti áru- és személyszállítók egyaránt jogosultak lesznek. A tömegközlekedés nem esik a rendelet hatálya alá.

mti



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."