Karácsonyi az időjárás Hargitafürdőn

Hófúvások, hóviharok alakultak ki ma Hargitafürdőn és az úttestre lerakódott hóréteg megnehezíti az autósok dolgát.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
tuzolto

Mindig is tűzoltó szerettél volna lenni?

Most teljesülhet az álmod, ha követed ezeket a...
magashegyek

Hegyi túrázók, figyelem!

A magas hegyekben hó és fagy várható a hétvégén.
wizzair

Bombahír az egyik Wizzair-gépen

Kényszerleszállást hajtottak végre a bukaresti...

Hargitafürdő
Nem Húsvétra, Karácsonyra készülnek az üdülőtelepen
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2014. április 16., 12:18
0 hozzászólás. 

Az üdülőtelepen több mint egy hete mindennap hullott a hó, a Csíkszeredából közlekedő menetrendszerű buszjárat és a kenyérszállító autó sem jutott fel a telepre, mert az úttesten a hóréteg vastagsága helyenként a tíz centimétert is eléri - írta az Agerpres.

A hírügynökség által megszólaltatott panziótulajdonosok azt mondták, hogy nem örülnek a hónak, mert vizenyős és így nem alkalmas a sízésre, ahhoz fagypont alatti hőmérsékletre lenne szükség.

"Mindenesetre szólnunk kell a húsvétra érkező vendégeinknek, hogy nálunk olyan idő van, mintha karácsonyra készülnénk" - mondta az egyik panziós.

Jelenleg ilyen idő van Hargitafürdőn

Szerda reggel a Gyilkos-tó, a Gyimesi-hágó és a Bucsin-tető térségében is havazott, és ezekben a körzetekben az országutat két-három centiméteres hóréteg borította - közölte a Hargita megyei prefektusi hivatal.

Az országos meteorológiai szolgálat szerda estétől csütörtök estig sárga figyelmeztető jelzést adott ki a bánsági hegyvidékre, ahol a csapadék mennyisége helyenként elérheti az ötven litert négyzetméterenként, és óránként 50-60 kilométeres sebességű szél várható. Az előrejelzés szerint a hegyvidéken mindenütt havazni fog, a Déli-Kárpátokban a széllökések sebessége elérheti az óránkénti hetven kilométert.

mti



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."