Tőkés: nem kerül ellentmondásba a román és a magyar érdek

Tőkés László szerint nem kerül ellentmondásba a román és a magyar érdek azáltal, hogy a Fidesz-KDNP listáján indul az EP-választásokon.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
tuzolto

Mindig is tűzoltó szerettél volna lenni?

Most teljesülhet az álmod, ha követed ezeket a...
magashegyek

Hegyi túrázók, figyelem!

A magas hegyekben hó és fagy várható a hétvégén.
wizzair

Bombahír az egyik Wizzair-gépen

Kényszerleszállást hajtottak végre a bukaresti...

TokesLaszlo1
Tőkés László
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2014. április 29., 13:25
0 hozzászólás. 

Az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács (EMNT) elnöke Nagyváradon tartotta kedden a kampánynyitó sajtótájékoztatóját. Az EP-képviselő sajtóirodája által jegyzett közlemény szerint Tőkés László örvendetesnek nevezte, hogy a Fidesz-KDNP révén egy magasabb, Kárpát-medencei szinten valósul meg az az egység, amelyet Erdélyben a különböző politikai pártok nem tudtak megvalósítani.

"A nemzetek Európájában vagyunk, semmi különleges nincs abban, hogy melyik listán képviseljük a nemzetet, nem kerül ellentétbe egymással a román és a magyar érdek egészséges képviselete" - fogalmazott az EMNT elnöke. Ugyanakkor közölte: nem fog elköltözni Nagyváradról. Úgy vélte, a magyar és a román állampolgárság nem zárja ki egymást, azok megbékélnek az európai polgári identitásban.

A sajtótájékoztatón Szilágyi Zsolt, Tőkés kabinetfőnöke - az Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP) alelnöke - példa nélkülinek, és szimbolikus üzenetet hordozónak nevezte a Fidesz-KDNP-frakció nemzeti EP-listáját. Véleménye szerint ezzel a magyar nemzet megérkezett a 21. századba, új fázisba lépett a magyar összetartozás.

"Számunkra a kulcsfogalom az önrendelkezés. Az Európai Unióban a magukat vezetni tudó, saját jövőjükről elképzeléssel rendelkező nemzetek fognak össze azért, hogy saját érdekeiket jobban érvényesíthessék, és más nemzetekkel egyetemben Európa is sikeres legyen" - idézte a közlemény Szilágyi Zsoltot.

mti



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."