Észlelhetetlen radarkészülékeket kapott a rendőrség

Most már a radarérzékelő sem segít: a közlekedési rendészek országszerte olyan sebességmérőket kapnak, amit nem érzékelnek a jelenlegi detektorok.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
tuzolto

Mindig is tűzoltó szerettél volna lenni?

Most teljesülhet az álmod, ha követed ezeket a...
magashegyek

Hegyi túrázók, figyelem!

A magas hegyekben hó és fagy várható a hétvégén.
wizzair

Bombahír az egyik Wizzair-gépen

Kényszerleszállást hajtottak végre a bukaresti...

radar
radar
szerkesztoÍRTA: LŐRINCI RÉKA
2010. március 02., 09:16
0 hozzászólás. 


Az új készüléknek többek között az az előnye, hogy az adatokat 80 gigabájtos külső merevlemezen tárolja, így képes akár 30 órát is folyamatosan működni – állítják az illetékesek. Országszerte összesen 449 ilyen sebességmérőt osztanak ki.

Mint a tájékoztatásból kiderült, a készülékek folyamatos készenlétben lesznek, és ha a megengedettnél magasabb sebességet észlelnek, automatikusan bekapcsolnak. Akár 1,6 kilométeres távolságból is rögzíteni tudják a szabálytalanságot. A csodaműszer éjszaka is használható, valamint a baleseteket megelőző 30 másodpercet is rögzíteni tudja. Azt viszont nem árulták el, hogy a sebességmérőket mikor helyezik üzembe.

radar


A közlekedési rendészet az új készülékek szükségszerűségét adatokkal is alátámasztotta: 2009-ben Romániában több mint 50 ezer bírságot róttak ki gyorshajtás miatt, ami közel 25 százalékkal több, mint 2008-ban.

Az Antena3 riporterei le is tesztelték az új típusú radarkészüléket: négy különböző fajta detektort vetettek be ellene, ám mindenik csúnyán elbukott a megmérettetésen. A rendőrség berendezése már 200 méteres távolságból érzékelte a járművet és annak sebességét, ám a radarérzékelő, csak 50 méteren fedezte fel annak jelenlétét, így használata nem juttathatja előnyhöz az autósokat.

Különböző internetes fórumokon több sofőr is felháborodva készül kidobni készülékét, melynek nem sok hasznát veszik a rendfenntartó erők új játékszere ellen. Egyesek reménykedve várják egy újabb fajta érzékelő megjelenését, abban bízva, hogy azzal majd ismét átléphetik a megengedett sebességhatárt.


0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."