Ponta tárgyalt a meglincselt roma fiú ügyéről

Victor Ponta miniszterelnök francia kollégájával, Manuel Vallsszal tárgyalt a Franciaországban meglincselt román állampolgárságú roma fiú esetéről.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
tuzolto

Mindig is tűzoltó szerettél volna lenni?

Most teljesülhet az álmod, ha követed ezeket a...
magashegyek

Hegyi túrázók, figyelem!

A magas hegyekben hó és fagy várható a hétvégén.
wizzair

Bombahír az egyik Wizzair-gépen

Kényszerleszállást hajtottak végre a bukaresti...

Manuelvalls-VictorPonta
Manuel Valls, Victor Ponta
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2014. június 18., 11:34
0 hozzászólás. 

Erről maga Ponta beszélt, akit az Agerpres és a Mediafax hírügynökség idézett szerdán reggel. A román miniszterelnök kijelentette, hogy az ilyen erőszakcselekményeket a lehető legszigorúbban kell büntetni.

A román állampolgárságú roma fiút pénteken Párizs közelében, egy lakótelepen lincselték meg. Az első rendőrségi vizsgálatok szerint a fiút mintegy tucatnyi ember megverte, mert a lakótelep egyik lakásában néhány órával korábban elkövetett betöréssel őt gyanúsították. Az áldozat kómába esett és kórházban kezelik.

A kormányfő elmondta: francia kollégájával folytatott telefonbeszélgetése során megbizonyosodott arról, hogy a francia hatóságok a legmagasabb szinten elítélik az esetet, s határozott szándékuk, hogy előkerítsék és megbüntessék a tetteseket. Ponta rámutatott: a francia hatóságoknak kötelességük, hogy tétovázás nélkül cselekedjenek az ilyen, intoleranciáról tanúskodó esetekben.

mti



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."