Hamis szeszt is ihattunk?

Egészségügyi alkoholból, ablakmosó folyadékból szűrték ki az etilalkoholt, majd szeszesitalként adták el.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
tuzolto

Mindig is tűzoltó szerettél volna lenni?

Most teljesülhet az álmod, ha követed ezeket a...
magashegyek

Hegyi túrázók, figyelem!

A magas hegyekben hó és fagy várható a hétvégén.
wizzair

Bombahír az egyik Wizzair-gépen

Kényszerleszállást hajtottak végre a bukaresti...

Alkohol-pohar
Akár egészségügyi szeszből készült alkoholt is fogyaszthattunk
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2014. október 21., 12:23
0 hozzászólás. 

Hamisított alkoholt keresett kedden 110 helyszínen, köztük Hargita, Kovászna, Brassó és Maros megyékben is a Terrorizmus és Szervezett Bűnözés Elleni Igazgatóság (DIICOT)

A Bukarestben és kilenc megyében tartott házkutatások során cégek székhelyein és 150 gyanúsítottnál kerestek hamisított etil alkoholt, amit egészségügyi szesz, kozmetikumok és ablakmosó folyadék szűrésével állítottak elő, majd üzletekben árultak. Az államnak okozott kár eléri az 5 millió eurót.

A Bukarestben illetve Brăila, Konstanca, Tulcea, Bákó, Hargita, Kovászna, Brassó, Maros és Máramaros megyékben működő bűnszervezetet adócsalással, pénzmosással és a közegészségügy veszélyeztetésével vádolják. Több mint 150 személyt hallgat ki a DIICOT.

A gyanú szerint a bűnszervezet tagjai áruházaktól szerezték be az alapanyagként használt kékszeszt, ablakmosó folyadékot, különböző kozmetikai szereket, amelyeket különböző szűrési technikákkal etilalkohollá alakítottak, majd ezeket alkoholos italok formájában adtak el.

A nyomozás során országszerte több központot találtak, ahonnan a bűnszervezetet ellátták. Brăilán nagymennyiségű egészségügyi alkoholt foglaltak le.

A DIICOT ügyészei szerint a következő megyékben voltak ilyen szűrőközpontok, ahol az egészségügyi alkoholból etilalkoholt állítottak elő: Tulcea és Konstanca megyében a bűnszervezetet S. T. és S. D. vezette, Brassó megyében V. M. G., Kovászna megyében K. F. G., Hargita megyében C. I. C, Maros megyében C. M. T.

Az ügyészek szerint a brăilai Marex S. A. által készített egészségügyi alkoholt a bukaresti Stejar Prodimpex, a brăilai Larlexmar és a szintén brăilai Vidiavi cégen keresztül juttatták el (közvetlen módon, vagy fantom cégek segítségével) a fent említett szűrőközpontokhoz, ahol etilalkoholt állítottak elő az egészségügyi szeszből. Az így készült alkoholt a felvásárlók különböző szeszes italokkal vegyítve értékesítették.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."