Nyílt levél Tőkés Istvánhoz

Újabb esemény a Tőkés-ügyben, most Tőkés Istvánnak üzennek a sajtón keresztül.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
tuzolto

Mindig is tűzoltó szerettél volna lenni?

Most teljesülhet az álmod, ha követed ezeket a...
magashegyek

Hegyi túrázók, figyelem!

A magas hegyekben hó és fagy várható a hétvégén.
wizzair

Bombahír az egyik Wizzair-gépen

Kényszerleszállást hajtottak végre a bukaresti...

TokesLaszlo
TokesLaszlo
szerkesztoÍRTA: SZASZA
2010. április 16., 07:56
1 hozzászólás. 


Mint ismeretes, nemrégiben Tőkés László testvére, István reagált nyílt levélben öccse válására, most viszont neki üzen dr. Szöőr Anna pszichológus-jogász. Az egyenjogúság elvét szem előtt tartva az ő nyílt levelének is teret engedünk, ezt alább változatlan fomában olvashatják.

Kedves Tőkés István!

Bizonyára emlékszik rám, amikor Érden gratuláltam Önnek a Tőkés házaspár 1989-es hőstettéhez. Ön kérdően nézett rám, hiszen az utókor igen csak megfeledkezett az akkor várandós Tőkés Lászlónéról, aki hajmeresztő helyzetben, fenntartás nélkül követte a férjét és rajta keresztül az eszmét. Kérem, ne rontsa tovább a magyar politikai elit és ezen keresztül a magyar társadalom amúgy is mélyrepülésben lévő erkölcsi állapotát azzal, hogy Ön ennyire nyilvánvalóan, a keresztyén értékrend szerinti áldozatot hibáztatja, valamint bagatellizálja, ezáltal törvényessé teszi a házasságtörés bűnét!

Akik a Tőkés házaspár életútját személyesen is nyomon követték, tudják, hogy Edith beosztó asszony volt, szinten alulinak érzem azt vizsgálni, hogy egyáltalán valaha volt-e debreceni fodrásznál, viszont durva etikátlanságnak, már-már orvosi titkot sértőnek tartom, ha egy családtag kifecsegni, hogy a rokona pszichiáterhez járt. Remélem, hogy Önt csak a vak düh vezeti abban, hogy minden megalapozottságot nélkülözve, nyíltan szekusnak feltételezi a sógornőjét és emiatt tőle a lehető leghamarabb a nagynyilvánosság előtt bocsánatot kér. Házasságukat a Ceauşescu érához hasonlítani, melyből öccse végre kivásárolhatja magát, még ennél is durvább sértés.

Ezúton kérem Önt, valamint a Tőkés családot, hogy fejezzék be az Edith lejáratását, mert Önök tudják a legjobban, hogy nem érdemli meg. Nem vagyok erénycsősz, ugyanakkor keresztyén asszonyként mélyen átérzem, milyen megalázó életút vezethet egy feleséget az évtizedeken át tartó, csendes, önfeláldozó szolgálattól a szőnyeg alá söprögetésen át a zajos válóperig. Ön az álkonzervatív, álpolgári világ álszentségére hivatkozva megengedi az öccsének, hogy néhány „csinoskát” olykor beengedjen az ágyába. Ugyanakkor feltevődik bennem a kérdés, hogy Püspök úr valójában miért is nem szerepelt a feleségével szinte soha sem nyilvánosan?

Hiszen Ön az okfejtéséből egyvalamit kifelejtett. Az álkonzervatív, álpolgári, álszent szemlélethez hozzátartozik a házastárs piedesztálra emelése és a szeretőtartást övező maximális diszkréció.

Kérem Önt és a szenzációhajhász bulvár sajtót, hogy ne rombolják tovább a Tőkés házaspár tekintélyét, hagyják őket, hogy a kapcsolatukat méltósággal rendezzék! Ami velük és körülöttük történik az nem szex-story, hanem családi dráma, amely hűen tükrözi a keresztyén családmodell súlyos válságát, melyben felelősség terheli az Ön öccsét is.

Üdvözlettel:

2010. ápr. 15.
dr . Szöőr Anna pszichológus-jogász


1 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
Csedo
2010-04-16 16:40:12
Ifj. Csedö Attila nyilt levele:
Probálták már a zárt boritékos levelezést, mert finoman szólva a sz*art se érdekli a téma

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."