Változékonyra fordul az időjárás

Örvénylő ciklon frontrendszere ér fölénk, így záporok, zivatarok is kialakulhatnak.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
tuzolto

Mindig is tűzoltó szerettél volna lenni?

Most teljesülhet az álmod, ha követed ezeket a...
magashegyek

Hegyi túrázók, figyelem!

A magas hegyekben hó és fagy várható a hétvégén.
wizzair

Bombahír az egyik Wizzair-gépen

Kényszerleszállást hajtottak végre a bukaresti...

NyariIdo-uh
Lehűl a levegő hőmérséklete
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2015. július 13., 08:23
0 hozzászólás. 

Hétfőn az ország nyugati, középső és északi részén változékony időjárás várható, lehűl a levegő hőmérséklete. Időnként beborul és elektromos kisülésekkel, megerősödő szélmozgással kísért esőzések alakulnak ki. A csapadék mennyisége eléri a 15-20 litert négyzetméterenként.

Az ország más területein csak az esti órákban borul be, majd ezeken a vidékeken is válozékonnyá válik az időjárás. Napközben 20 és 34 Celsius fok körüli értékeket mutatnak a hőmérők. Éjszaka 11 és 20 Celsius fok körüli értékeket mérhetünk.

Kedden változékony lesz az időjárás északon és a középső országrészben, illetve a domb- és hegyvidéken. Időnként beborul, majd esni fog. Máshol csak időnként várható csapadék. Helyenként a csapadék mennyisége eléri a 15 litert négyzetméterenként, a jégeső lehetősége sem kizárt. A szélmozgás mérsékelt marad, csak a Bánátban, Olténiában és a hegygerinceken erősödik meg.

A nappali maximumok 21 és 31, a minimumok 10 és 20 Celsius fok körül várhatók.

Majdnem fagyott Csíkszeredában

Fagyponthoz közeli hőmérsékletet, 0,9 Celsius-fokot mértek vasárnap hajnalban Csíkszeredában. Ezt az értéket hajnali 5 órakor jegyezték fel, azt követően emelkedni kezdett a hőmérséklet. Gyegyóalfaluban 1,4, Maroshévizen 1,8, a Bucsin-tetőn 3,5, míg Székelyudvarhelyen 6,7 fokot mértek.

Az ügyeletes meteorológus szerint Hargita megyében a júliusi hidegrekord nulla fok: Csíkszeredában több ízben is elérte a fagypontot a hajnali hőmérséklet júliusban 1962. és 2010. között.

uh.ro/mediafax



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."