Marad a hőség

Az egész országban 30 Celsius fok fölötti értékeket mérhetünk, a levegő páratartalma is meghaladja a kritikus értéket.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
tuzolto

Mindig is tűzoltó szerettél volna lenni?

Most teljesülhet az álmod, ha követed ezeket a...
magashegyek

Hegyi túrázók, figyelem!

A magas hegyekben hó és fagy várható a hétvégén.
wizzair

Bombahír az egyik Wizzair-gépen

Kényszerleszállást hajtottak végre a bukaresti...

Buvar-lany
Sárga kódjelzést bocsátottak ki az időjósok
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2015. július 20., 06:05
0 hozzászólás. 

Hétfőn marad a hőség az ország egész területén, kánikulára számíthatnak Olténiában, Havasalföldön, a Bánátban, Dobrudzsa keleti, a Körösök déli és Moldva déli részén, ezeken a területeken 35-37 Celsius fokos csúcsértékek valószínűek. Az ország délnyugati részén akár 38-39 Celsius fokot is mutathatnak a hőmérők.

Az ország más részein 25 és 34 Celsius fok körül alakul a nappali csúcsérték. Északon és a hegyvidéken teljesen izoláltan kialakulhatnak villámlással és megerősödő szélmozgással kísért záporok, zivatarok. Helyenként a csapadék mennyisége elérheti a 25-30 litert négyzetméterenként. A jégeső lehetősége sem kizárt.

Éjszaka 15 és 24 Celsius fok körüli értékeket mérhetünk majd.

Kedden kissé visszaesik a levegő hőmérséklete, de kánikula várható Olténiában, illetve helyenként Bánátban és Havasalföldön. Napközben 27-28 Celsius fokot mutatnak a higanyszálak Észak-Moldvában, Máramarosban, Erdélyben és a tengerparton. Olténia déli részén nem lesz ritka a 38 Celsius fokos csúcsérték sem.

Az égbolt változékony lesz, időnként beborulhat, illetve az ország déli, délkeleti és középső részén, valamint a hegyvidéken záporok, zivatarok alakulhatnak ki. A minimumok 12 és 22 Celsius fok körül várhatók, Erdélyben 7-10 Celsius fokig süllyednek a higanyszálak éjszaka.

uh.ro/mediafax



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."