Erdélybe látogat a Dalai Láma

Tőkés László meghívására Tibet vallási és politikai vezetője szeptemberben két napot tölt Erdélyben: meglátogatja Csomakőröst, majd Sepsiszentgyörgyön tart előadást.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
tuzolto

Mindig is tűzoltó szerettél volna lenni?

Most teljesülhet az álmod, ha követed ezeket a...
magashegyek

Hegyi túrázók, figyelem!

A magas hegyekben hó és fagy várható a hétvégén.
wizzair

Bombahír az egyik Wizzair-gépen

Kényszerleszállást hajtottak végre a bukaresti...

DalaiLama_Tokes_Laszlo
DalaiLama_Tokes_Laszlo
szerkesztoÍRTA: LŐRINCI RÉKA
2010. április 19., 08:05
1 hozzászólás. 


A hírt a csomakörősi református templomban jelentette be a Királyhágómelléki Református Egyházkerület egykori püspöke. Április 17-én, szombaton tartották a XXI. Kőrösi Csoma Sándor Napok zárórendezvényét, ahol Tőkés László örömmel jelentette be, hogy nemrég megérkezett a hivatalos visszajelzés, miszerint a Dalai Láma elfogadta meghívását, és az idén szeptemberben két napra Erdélybe is ellátogat.

DalaiLama_Tokes_Laszlo

Tőkés 2008. december 3-án találkozott a Dalai Lámával – polgári nevén: Tenzin Gyatsoval –, Tibet indiai száműzetésben élő vallási és politikai vezetőjével. Az EMNT elnöke a tibetiek ügye iránt elkötelezett EP-képviselőként többször is felszólalt az Európai Parlamentben, és csatlakozott a kínai hatóságok által üldözött tibetiek védelmére szerveződött frakcióközi munkacsoporthoz is.

E találkozás alkalmával a püspök élőszóban és írásban is meghívta Őszentségét Erdélybe, ahol Kőrösi Csoma Sándor, a tibeti tudományosság megalapítója, az első tibeti-angol szótár megalkotója született. A 2009-es év folyamán folytak az egyeztetések a Dalai Láma kabinetjével Őszentsége lehetséges programjáról, a levél formájában megküldött hivatalos visszajelzés értelmében szeptemberben a Dalai Láma Csomakőrösre, Kőrösi Csoma Sándor szülőfalujába utazik, ahol megkoszorúzza az első európai bódhiszattva (buddhista szent) szobrát, majd Sepsiszentgyörgyön tart nyilvános előadást.


1 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
csaki lajos zoltan
2010-04-20 23:46:04
FIGYEJETEK
Nincs senki mas, mert nem is adatot hatalom senki masnak az EG es FOLDON CSAK EGYNEK es O ISTEN FIA JEZUS KRISZTUS aki halot volt es fel tamasztatot , ahogy a profetak megmuntak , es be is tejesedet az iras. Mert O elote hajol meg minden teremtet leny , meg ez a ket ember is. Az egyeduli ki megerdemli a tisztet hogy OFELSEGENEK SZOLITJAK CSAK ISTEN FIA.Vizsgajatok meg a BIBLIABAN !!!!!!!!

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."