Hargita megyében öt nagyvagyonost vizsgál az ANAF

Székelyföldön összesen nyolc nagyvagyonost, három személyt Kovászna, ötöt pedig Hargita megyéből vizsgál az ANAF.

MEGOSZTÓ PDF email

Hasonló cikkek
tuzolto

Mindig is tűzoltó szerettél volna lenni?

Most teljesülhet az álmod, ha követed ezeket a...
magashegyek

Hegyi túrázók, figyelem!

A magas hegyekben hó és fagy várható a hétvégén.
wizzair

Bombahír az egyik Wizzair-gépen

Kényszerleszállást hajtottak végre a bukaresti...

ANAF-benzinkut
Illusztráció
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2015. augusztus 11., 08:25
0 hozzászólás. 

Az Adó- és Pénzügyi Hivatal Adócsalás-ellenes Főigazgatósága (ANAF) múlt héten jelentettebe, megkezdte a nagy vagyonnal rendelkező személyek ellenőrzését, első körben 313 olyan ügyet vizsgálnak, amelyek esetében adóügyi kockázat merült fel. A 313 esettel hatvan felügyelő foglalkozik – írja a maszol.ro.

Az ANAF adatai szerint legtöbb személyt Ilfov megyében (34), pontosabban Bukarestben (31) és Suceava megyében (14) ellenőriznek.

ANAF-lista

Országszerte 14,3 millió olyan személyt tartanak nyilván, aki megadózható jövedelemmel rendelkezik. Az ANAF ebből 300 ezer olyan személyt azonosított be, akiknél fennállhat az adóügyi kockázat. Ezek között szerepelnek azok a részvényesek és cégtársak is, amelyek több mint 200 ezer lejt kölcsönöztek cégüknek, akik 70 ezer eurónál nagyobb értékű ingatlant vásároltak, 150 ezer lejt meghaladó bankszámlájuk van, vagy éppen 25 ezer eurónál drágább autót vettek.

Az adóhatóság eddig 130 ezer olyan esetet azonosított be, ahol a bevallott és a becsült jövedelem között több mint 10 százalékos az eltérés, és ez a különbség meghaladja az 50 ezer lejt.

Közel 5.900 olyan személyt regisztráltak a rendszerben, amely nagy valószínűséggel évente több mint egymillió lejt hallgat el.

Az ellenőrzések szükség esetén több mint fél évig tartanak, ha például külföldről kell információkat begyűjteni, az eljárás akár egy évig is elhúzódhat.

Az ANAF két évig készítette elő a nagy adóügyi kockázatot jelentő személyek, cégek ellenőrzésének programját, új felügyelőket képezett ki, cselekvési tervet dolgozott ki. A cél az, hogy felszámolják a nagyban játszó fantomcégeket, felelősségre vonják az adócsaló vállalkozókat, és a magánszemélyek körében is visszaszorítsák az adócsalást.

Gelu Ştefan Diaconu, az ANAF elnöke korábban elmondta, válogatás nélkül minden nagy vagyonnal rendelkező állampolgárt próbálnak átvilágítani, mindegy, hogy az illető a közéletben tevékenykedik, vagy manele előadó, esetleg uzsorás stb.

uh.ro/maszol.ro0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."