Még tart az indiánnyár

Hétvégén többfelé meghaladja a csúcshőmérséklet a 30 Celsius fokot. Nyárias napok jönnek.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
tuzolto

Mindig is tűzoltó szerettél volna lenni?

Most teljesülhet az álmod, ha követed ezeket a...
magashegyek

Hegyi túrázók, figyelem!

A magas hegyekben hó és fagy várható a hétvégén.
wizzair

Bombahír az egyik Wizzair-gépen

Kényszerleszállást hajtottak végre a bukaresti...

NaposSzeptember1
Vénasszonyok nyara
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2015. szeptember 18., 05:59
0 hozzászólás. 

Az Országos Meteorológiai Intézet szerint rendkívüli meleg várható pénteken és szombaton. A Bánátban, a Körösök-vidékén, Máramarosban és helyenként Erdélyben a nappali csúcsértékek 33-34 Celsius fok körül várhatók. Helyenként akár 35-37 Celsius fok is előfordulhat.

Pénteken az ország egész területén melegre, helyenként hőségre számíthatunk. Napközben 23 (tengerpart) és 37 (nyugati országrész) Celsius fok körüli értékek valószínűek.

Az ország nyugati részén és a hegyvidéken változékony égboltra lesz kilátás, máshol felhőtlen lesz felettünk az ég. A szélmozgás mérsékelt marad, csak a Bánátban és a hegygerinceken erősödik meg.

Szombaton is marad a hőség az ország nyugati, északi és középső részén, ahol 32 és 35 Celsius fokos csúcsértékekkel számolnak majd. Más területeken is az évszakhoz képest meleg várható. Az égbolt többnyire tiszta marad, délután azonban beborulhat a hegyvidéken, és rövid ideig tartó záporok-zivatarok is kialakulhatnak, de csak elvétve.

Vasárnap kissé visszaesik a hőmérséklet, de még így is nagyobb értékeket mérünk, mint az ilyenkor megszokott. Napközben 25 és 29 Celsius fok körül alakulnak a maximumok. Változékony égbolt mellett elektromos kisülésekkel és megerősödő szélmozgással kísért esőzések alakulhatnak ki a délutáni, koraesti órákban a hegyvidéken és nyugaton. Nagyon elvétve jelentős mennyiségű csapadék is előfordulhat.

uh.ro/realitatea.net



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."