Egész nap magyarul szól a Kolozsvári Rádió

A CNA keddi ülésén új ultrarövid hullámú frekvenciát hagyott jóvá a Kolozsvári Rádió számára, ez lehetővé teszi az egész napos magyar adás sugárzását.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
tuzolto

Mindig is tűzoltó szerettél volna lenni?

Most teljesülhet az álmod, ha követed ezeket a...
magashegyek

Hegyi túrázók, figyelem!

A magas hegyekben hó és fagy várható a hétvégén.
wizzair

Bombahír az egyik Wizzair-gépen

Kényszerleszállást hajtottak végre a bukaresti...

KolozsvariRadio
Kolozsári Rádió (Fotó: foter.ro)
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2015. szeptember 30., 05:57
0 hozzászólás. 

A 98,8 Mhz-es frekvencián várhatóan 2016. március 15-től indulhat egész napos magyar adás. A jelenleg használt 95,6-os frekvencián akkortól kizárólag román nyelven szólal meg a közszolgálati rádió. Eddig ugyanazokon a közép- és ultrarövid hullámú frekvenciákon osztozott a magyar és a román szerkesztőség. A nap bizonyos idősávjaiban magyarul, máskor románul szólalt meg a Kolozsvári Rádió.

Rostás Péter István, az intézmény főszerkesztő-helyettese elmondta, hogy az új frekvenciát kimondottan a kisebbségi adásoknak igényelték.

A most megszerzett frekvencián egyelőre csak Kolozsváron és a város szűk körzetében lehet majd hallgatni a magyar műsort. A Kolozsvári Rádió középhullámú, továbbá más erdélyi megyékben használt frekvenciáin továbbra is felváltva jelentkezik a magyar és a román szerkesztőség. A rádió vételkörzete jelenleg nyolc erdélyi megyére terjed ki.

Az Országos Audiovizuális Tanács a közszolgálati Marosvásárhelyi Rádiónak is új ultrarövid hullámú frekvenciát juttatott. Ezen Marosvásárhely körzetében lesz hallgatható az egész napos magyar adás.

A Marosvásárhelyi Rádió 2013 óta sugároz Székelyföld nagy részén hallgatható egész napos magyar adást. Ennek éppen Marosvásárhely körzetében voltak rosszak a vételezési lehetőségei ultrarövid hullámon.

mti



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."