Havazott és még fog, a Hargitán is

Az ország több pontján havazott vasárnap délután. A meteorológusok lehűlésre és néhol télies időjárásra figyelmeztetnek.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
tuzolto

Mindig is tűzoltó szerettél volna lenni?

Most teljesülhet az álmod, ha követed ezeket a...
magashegyek

Hegyi túrázók, figyelem!

A magas hegyekben hó és fagy várható a hétvégén.
wizzair

Bombahír az egyik Wizzair-gépen

Kényszerleszállást hajtottak végre a bukaresti...

HargitaHavazasOktober2015
Hétfői kép
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2015. október 12., 09:42
0 hozzászólás. 

Megérkezett a tél Neamț és Hargita megyében. A Gyilkos-tónál, a Nagyhagymás-hegységben egy centiméter vastag hóréteg képződött vasárnap délután. A magasabban fekvő hegységekben, mint például a Bâlea-tónál szintén vegyes csapadék, havazás és megerősödő szélmozgás jellemezték a vasárnapi időjárást. A Kelemen-havasokban 2 centiméter vastag volt a hóréteg, a Radnai-havasokban 10 centiméteres. Jelenleg is havas a táj a Madarasi Hargitán.

HavazasOktober2015

Hétfőn 18 óráig tart az Országos Meteorológiai Intézet figyelmeztetése. Eszerint jelentős mennyiségű csapadékra (25-30 liter négyzetméterenként) számíthatunk országszerte, Olténiában, Havasalföldön, Dél-Moldvában és Dobrudzsában helyenként akár az 50 litert is eléri a csapadék mennyisége négyzetméterenként. Időnként havas eső is kialakulhat, az utakon jégbevonat képződhet.

SargaKodOktober2015

Havas eső, havazás a magas hegyvidéken, Észak-Moldvában és Kelet-Erdélyben valószínű.

A szélmozgás sebessége elérheti az 55-60 km/h-s sebességet a déli országrészben, míg a Bánátban, Kelet-Havasalföldön és Dobrudzsában, illetve a hegyvidéken akár 70 km/h-t is.

Borult égboltra és az évszakhoz képest igencsak hidegre számíthatunk a hét első napján. A nappali csúcsértékek 1 és 16 Celsius fok körül várhatók. Kiterjedt területeken fog esni az eső.

Kedden kevesebb csapadékra, de továbbra is hidegre számíthatunk. Napközben 4 és 16 Celsius fok körüli értékeket mutatnak a hőmérők. Esni főként az első napszakban fog keleten, délkeleten és a nyugati országrészben, valamint elvétve az ország többi részén. A Keleti-Kárpátokban vegyes csapadék is előfordulhat.

 



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."