Csíkban volt a leghidegebb, ilyen lesz a hétvégénk

Csíkszeredában mínusz 5,1, Udvarhelyen mínusz 1 Celsius fokot mértek péntek reggel. Felhősödés kezdődik, picit enyhül az idő.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
tuzolto

Mindig is tűzoltó szerettél volna lenni?

Most teljesülhet az álmod, ha követed ezeket a...
magashegyek

Hegyi túrázók, figyelem!

A magas hegyekben hó és fagy várható a hétvégén.
wizzair

Bombahír az egyik Wizzair-gépen

Kényszerleszállást hajtottak végre a bukaresti...

FagyosOktober-2015
Kissé hideg lesz
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2015. október 23., 15:57
0 hozzászólás. 

Az idei ősz legalacsonyabb értékét -5,1 Celsius fokot Csíkszeredában mérték péntek reggel 7 óra 30 perckor. Gyergyóalfaluban -3,2, Maroshévízen -2,3 és Székelyudvarhelyen -1 Celsius fok volt.

Az eddigi leghidegebb októberi nap Hargita megyében 1988-ban volt Csíkszeredában, -13,5 Celsius fok. A legmagasabb októberi hőmérsékleti értéket is Csíkban mérték, még 1955-ben, 30,6 Celsius fokot.

Pénteken általában az évszaknak megfelelő értékeket mutatják a hőmérők: napközben 10-15, éjszaka -1 és 9 Celsius fokot mérünk majd. Az égbolt többnyire tiszta marad, bár estétől kezdődően erősebb felhősödést és néhol kisebb esőt, záport okoz egy érkező hidegfront.

Szombaton változékony égbolt mellett borús időre számíthatunk. A nappali csúcsértékek 10-18, a minimumok -2 és 9 Celsius fok körül várhatók. A medencékben akár -4 Celsius is előfordulhat. A hegyvidéken vegyes csapadék is előfordulhat. A szélmozgás mérsékelt marad.

Vasárnap már enyhébb időnk lesz, akkor több napsütésre is számíthatunk. A reggeli órákban köd képződhet. Estétől kezdődően beborul nyugaton, az országos középső részén, északon és északkeleten, de csak elvétve északon fordulhat elő csapadék. Napközben 10 és 18, éjszaka -4 és 11 Celsius fok várható.

uh.ro/mediafax



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."