Akár még havazhat is

Folytatódik a hideg, kora télies idő, éjjelente a legtöbb helyen mérsékelt faggyal.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
tuzolto

Mindig is tűzoltó szerettél volna lenni?

Most teljesülhet az álmod, ha követed ezeket a...
magashegyek

Hegyi túrázók, figyelem!

A magas hegyekben hó és fagy várható a hétvégén.
wizzair

Bombahír az egyik Wizzair-gépen

Kényszerleszállást hajtottak végre a bukaresti...

HavasEso-November2015
Havas esőre számíthatunk
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2015. november 25., 12:28
0 hozzászólás. 

Szerdán borult égboltra számíthatunk, napközben esni fog délkeleten és csak helyenként az ország más területein, majd estétől kezdődően csapadék várható majdnem az egész országban. A hegyvidéken havas eső, havazás valószínű, az alacsonyabban fekvő vidékeken pedig havas eső, délen pedig esni fog.

Jelentős mennyiségű csapadékra számíthatunk, főként a második napszakban, illetve 20, helyenként 30-35 liter eső esik majd négyzetméterenként a déli országrészben.

A szélmozgás mérsékelt marad, csak éjszaka erősödik meg délen és a hegyvidéken.

Napközben 0 és 8, délkeleten 12-13 Celsius fok körüli értékeket mérnek majd, éjszaka -3 és 11 Celsius fok körüli minimumokat.

Csütörtökön is borult égboltra és kiterjedt területeken csapadékra számíthatunk, főként a délelőtti órákban. Helyenként keleten és délkeleten, akárcsak a magasabban fekvő területeken jelentős mennyiségű csapadék várható. A hegyvidéken és Észak-Moldvában havas eső, havazás, délen és délkeleten eső, míg vegyes csapadék az ország más területein lehetséges.

Mérsékelt marad a szélmozgás az ország nagy részén, kivételt ez alól a hegyvidék a déli és délkeleti régiók képeznek, ahol megerősödik a légmozgás.

A nappali csúcsértékek alacsonyabbak maradnak az ilyenkor megszokottnál nyugaton és északkeleten, kissé magasabbak lesznek délkeleten, míg máshol az évszaknak megfelelő értékeket mérik majd. A maximumok -1 és 10 (Dobrudzsában 14), a minimumok -2 és 6 Celsius fok körül alakulnak.

uh.ro/sajtóközlemény



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."