Borús időben melegedünk

Felhőréteg takarja Romániát. A hegyekben havazás, hófúvás várható, péntekre felmelegszik az idő.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
tuzolto

Mindig is tűzoltó szerettél volna lenni?

Most teljesülhet az álmod, ha követed ezeket a...
magashegyek

Hegyi túrázók, figyelem!

A magas hegyekben hó és fagy várható a hétvégén.
wizzair

Bombahír az egyik Wizzair-gépen

Kényszerleszállást hajtottak végre a bukaresti...

A hegyekben szánkózhatsz, a városban gürüzdölhet még fotó: illusztráció
A hegyekben szánkózhatsz, a városban gürüzdölhet még fotó: illusztráció
szerkesztoÍRTA: UH.RO/REALITATEA.NET
2016. január 06., 10:38
0 hozzászólás. 

Szerda délelőtt ónos esőre számíthatnak a déli és délkeleti országrész lakói, ami elszigetelten az ország többi részében is megjelenhet. A szélmozgás gyenge lesz, délen, délkeleten és a hegyoldalakon időnként megerősödhet. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz három fok, a legmagasabb plusz hét fok lesz.

A hegyekben is felmelegszik az idő, a maximális értékek megegyeznek az ilyenkor szokásossal. Az ég borús, csapadék is jelentkezhet főleg hó formájában előbb a Bánsági-hegyvidéken, majd a Déli-Kárpátokban, végül mindenhol. Elszigetelten ónos eső is hullhat. A szélmozgás gyenge lesz, csak a hegyormokon erősödik meg néha.  Bukarestben is melegednek szerdán, borús, esős idő lesz, a szélmozgás pedig gyenge.

Szebenjuharoson 5 fok lesz és 9 centiméteres a hó, Predeálon ugyancsak 5 fokra számíthatnak, de itt csak 5 centiméteres hó takarja a hegyeket, a Szemenik-hegységben 4 centiméteres a hóréteg és 0 fok van, míg Szinaján 29 centiméteres a hó és 3 Celsius fokot mértek. Biharfüreden négy fokban 16 centi a hó, a Csalhón pedig mínusz egy fokban 13 centiméter hó hullott.

Csütörtökre ugyancsak borús időt jósolnak,

a hőmérsékleti értékek megfelelnek az ilyenkor szokásosnak. Fagypont lesz az erdélyi medencékben, Moldva északi és középső részén és 7 fok a tengerparton. Az ország nagy részén csapadék várható, főleg eső délkeleten, havazás Moldva északi és középső felében. Néhol, főleg reggel, ónos eső eshet. A szél keleten és délkeleten erősödhet. Bukarestben szintén borult lesz az égbolt, fagypont körüli hőmérsékletre ébrednek a fővárosiak, napközben pedig 3-4 fokban sétálhatnak a mérsékelt szélben.

Pénteken kicsit melegebb lesz a megszokottnál az ország legnagyobb részében, többnyire pozitív hőmérsékleti értékeket mérhetünk, amelyek meghaladják az 5 Celsius fokot dél-nyugaton és elérik a 7 Celsius fokot is a Bánát déli részén. Az ég időnként felhős, elszigetelten gyenge csapadék esik, főleg hó formájában, Máramarosban az Erdélyi-szigethegységben és a Keleti-Kárpátok északi részén. Estére megvastagszik a felhőzet és a csapadék nyugat fele terjed. A szél erősebb lesz a magashegyi vidékeken, ahol hófúvás is lehetséges. Az alacsonyabb fekvésű területeket köd borítja majd.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."