Újabb halottja van a tavaly októberi bukaresti tűzvésznek

Hatvannégyre emelkedett a tavaly október végén a bukaresti Colectiv klubban keletkezett tűzvész áldozatainak száma.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
tuzolto

Mindig is tűzoltó szerettél volna lenni?

Most teljesülhet az álmod, ha követed ezeket a...
magashegyek

Hegyi túrázók, figyelem!

A magas hegyekben hó és fagy várható a hétvégén.
wizzair

Bombahír az egyik Wizzair-gépen

Kényszerleszállást hajtottak végre a bukaresti...

Colectiv-aldozatok2
Illusztráció
szerkesztoÍRTA: UH.RO/MTI
2016. március 14., 15:49
0 hozzászólás. 

A Digi24.ro hírtelevízió szerint egy 22 éves fiatalemberről van szó, aki az utolsó volt azon sérültek közül, akiket a hazai kórházakban ápoltak, de hétfőn elhunyt. Jelenleg öt személy szorul még kórházi ellátásra külföldön.

A sérültek egy részét azt követően szállították belgiumi, brit, izraeli, német és osztrák kórházakba, hogy a hatóságok segítséget kértek az áldozatok magas száma és az esetek rendkívüli súlyossága miatt. A tűzvész legutóbbi áldozata tavaly decemberben hunyt el egy angliai kórházban.

A szórakozó helyiség egy pirotechnikai eszköz miatt gyúlt ki. A hangszigetelésre használt szivacs rendkívül gyúlékonynak bizonyult, a klub pár perc alatt kiégett, így már október 30-án éjszaka 27-en vesztették életüket.

Közvetlenül a baleset után több tízezer ember vonult utcára Bukarestben. Ők az illetékes önkormányzati és állami intézmények felelősségre vonását követelték, mert működési engedélyt adtak és nem ellenőrizték megfelelően a klubot. A tüntetések nyomán mondott le november elején Victor Ponta miniszterelnök.

Az ügyészség büntetőjogi vizsgálatot indított kilenc személy ellen, többek között a klub tulajdonosai ellen. Az eljárás még folyamatban van.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."