Halálos áldozatokat követelt a vihar (videó)

Ketten haltak meg a vasárnap esti ítéletidőben. A kutyfalvi lelkész segítséget kér a letépett tetejű templom és házak újrafedéséhez.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
tuzolto

Mindig is tűzoltó szerettél volna lenni?

Most teljesülhet az álmod, ha követed ezeket a...
magashegyek

Hegyi túrázók, figyelem!

A magas hegyekben hó és fagy várható a hétvégén.
wizzair

Bombahír az egyik Wizzair-gépen

Kényszerleszállást hajtottak végre a bukaresti...

A Promenada mall mellett látták a ritka légköri jelenséget fotó: Olasz László
A Promenada mall mellett látták a ritka légköri jelenséget fotó: Olasz László
szerkesztoÍRTA: UH.RO/MTI
2016. június 21., 10:10
0 hozzászólás. 

A Temes megyei Perjámoson (Periam) villámcsapás ölt meg egy pásztort, a Maros megyei Marosvécsen (Brâncovenești) pedig egy kétéves gyermek halt meg, miután fa dőlt a gépkocsira, amelyben szüleivel utazott.

maros-vihar1

A tornádószerű vihar a Maros megyei Kutyfalván (Cuci) és a szomszédos Marosdátoson (Datașeni) okozta a legnagyobb károkat. A két faluban több mint 300 ház tetőszerkezete sérült meg. Az orkánerejű szél elragadta a tetőcserepeket. A vihar Kutyfalván alig tíz perc alatt hét házat teljesen tető nélkül hagyott, és két templom tornyának a fedelét is letépte. Marosdátoson öt ház maradt teljesen tetőzet nélkül.

Az alábbi videót a képre kattintva tekintheti meg:

A vihar fákat és villanyoszlopokat döntött ki, és egy furgont is felborított. Maros megyében 60 település maradt áram nélkül.

A kutyfalvi református lelkész a Facebookon kért anyagi segítséget a vihar által okozott hatalmas károk kijavítására.

maros-vihar2

"A templom sisakja lezuhant, a házak (parókia) bizonyos részei fedetlenek és beáztak. Diófák gyökerestől törtek ki, rázuhanva az autónkra, tönkretéve a melléképületeket, kerítéseket. A templom szinte teljesen beázott, a parókiában nincsenek jelentős károk, bár az is beázott" - számol be a károkról a közösségi oldalon Lukács István Vilmos, a gyülekezet kérését közvetítve.

Nemcsak pénzt, régi típusú cserepeket is elfogadnak mind az egyházi, mind a falubeli, világi épületek kijavítására.

maros-vihar4

"Sajnos a gyülekezet kasszája szinte teljesen üres, ezért csodára van szükségünk, hogy legyen anyagi keretünk arra, hogy helyreállítsuk a károkat. Kérjük legyetek részesei a csodának, és ha akármilyen kevéssel is tudtok kérlek segítsetek. Előre is köszönjük. Aki szeretne segíteni kérem hívjon a 0748153534 számon és a módját megbeszéljük" - olvasható a lelkész felhívásában.

Marosdátoson a megrongált házak felét teljesen, a másik felét pedig 85 százalékban újrafödték a helybéliek a helyszínre rendelt 122 tűzoltó, 11 rendőr és 12 csendőr segítségével. Kutyfalván 154 házat károsított a vihar, ebből 20-at teljesen, 12-t pedig részben helyreállítottak hétfőn - áll a Maros Megyei Horea Sürgősségi esetek felügyeletének közleményében. Az esetről a tűzoltó



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."