Megtalálták a gyergyói hegymászók holttesteit a Fogarasi-havasokban

A holttestek hivatalos azonosítása még hátra van, valószínűleg a múlt szombaton eltűnt gyergyószentmiklósi testvérpárt találták meg.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
tuzolto

Mindig is tűzoltó szerettél volna lenni?

Most teljesülhet az álmod, ha követed ezeket a...
magashegyek

Hegyi túrázók, figyelem!

A magas hegyekben hó és fagy várható a hétvégén.
wizzair

Bombahír az egyik Wizzair-gépen

Kényszerleszállást hajtottak végre a bukaresti...

fagarasi1
Egy hete tűntek el a hegyen. Fotó: mediafax.ro
szerkesztoÍRTA: UH.RO/MTI
2016. november 21., 11:03
0 hozzászólás. 

Szombaton egy férfi, vasárnap egy másik férfi holttestét találták meg a csendőrök és a hegyimentők a Fogarasi-havasokban – közölte a Digi24 hírtelevízió.

A Mediafax hírügynökség jelentése szerint a hó alatt szombaton megtalált megfagyott férfi ruhájában iratokat is találták, a 34 éves gyergyószentmiklósi hegymászó iratait. A férfit vasárnap délelőtt szállították le a hegyről. Boncolás útján próbálják kideríteni a halál körülményeit. A másik férfi holttestét ugyanabban a térségben találták meg vasárnap délelőtt.

A 34, illetve 37 éves gyergyószentmiklósi testvérpár múlt szombaton indult el megmászni a Fogarasi-havasok és egyben Románia legmagasabb csúcsát, a 2544 méter magas Moldoveanut. Egy napra vittek élelmet magukkal. A Fogarasi-havasokban azonban a múlt hét végén helyenként egyméteres hó hullott.

A mentőket a családjuk riasztotta, miután nem sikerült felvenni velük a kapcsolatot. Autójukat hétfőn megtalálták a Brassó megyei Felsőszombatfalva közelében, a Fogarasi-havasok lábánál. A keresésükre egy helikoptert is a térségbe vezényeltek. A mentők egész héten fokozott lavinaveszélyben keresték az eltűnteket.

A Maszol.ro portál korábbi közlése szerint a gyergyószentmiklósi testvérek megfelelő felszereléssel másztak, de a téli hegymászásban nem rendelkeztek számottevő tapasztalattal.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."