Ismét sárga kód lesz a havazás miatt

Csütörtök estétől sárga, péntektől pedig narancssárga jelzésű hóriadó lép érvénybe, de Hargita megye nem érintett.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
tuzolto

Mindig is tűzoltó szerettél volna lenni?

Most teljesülhet az álmod, ha követed ezeket a...
magashegyek

Hegyi túrázók, figyelem!

A magas hegyekben hó és fagy várható a hétvégén.
wizzair

Bombahír az egyik Wizzair-gépen

Kényszerleszállást hajtottak végre a bukaresti...

Hovihar-1-uh
Hóviharokra figyelmeztetnek Fotó: archívum
szerkesztoÍRTA: UH.RO/AGERPRES
2017. január 05., 14:58
0 hozzászólás. 

Csütörtökön 22 órától péntek 20 óráig sárga jelzésű figyelmeztetés lesz érvényben az ország déli, központi és keleti megyéiben – figyelmeztet az Országos Meteorológiai Intézet.

Az előrejelzések szerint jelentős havazásra lehet számítani Olténiában, Munténiában, Dobrudzsában, Moldova déli és keleti részein, valamint a Kárpátkanyarban. Ezekben a térségekben jelentős hóréteg alakul ki. Munténiában és Moldova déli részein a széllökések elérik az 50-70 km/h-s sebességet, a Déli-Kárpátokban a 80-90 km/h-t is elérheti a szél sebessége.

Péntekre erős havazásra és hóviharra vonatkozó narancssárga jelzésű figyelmeztetést adott ki az ANM Bukarestre és 11 megyére. Ez péntek hajnali 2 órától ugyanaznap 18 óráig lesz érvényben.

A meteorológusok szerint csütörtökről péntekre virradóra és péntek reggel Bukarestben, Ilfov, Teleorman, Giurgiu, Călărași, Ialomița, Buzău, Brăila, Kontanca, Tulcea, Galac és Vrancea megyében hóviharra lehet számítani, a széllökések elérik a 70-85 km/h sebességet is. Ennek következtében a látótávolság 50 méter alá csökkenhet, és hótorlaszok alakulhatnak ki.

A meteorológiai intézet ugyanakkor hóviharra vonatkozó sárga jelzésű figyelmeztetést adott ki péntek estétől kezdődően szombat reggelig az ország 12 déli és keleti megyéjére.

Az érintett megyék: Neamț, Iași, Bacău, Vaslui, Vrancea, Galac, Buzău, Brăila, Teleorman, Konstanca, Ilfov és Călărași.

Péntektől a jövő hét elejéig fagyra kell számítani az ország egész területén. A legalacsonyabb hőmérsékleti értékek mínusz 25 és mínusz 15 Celsius-fok között alakulnak.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."