Katonákat is bevetettek a havazás miatt

A szélsőséges időjárás miatt a Belügyminisztérium több mint 9000 alkalmazottja áll készenlétben, hogy közbelépjen sürgősségi helyzetek esetén.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
tuzolto

Mindig is tűzoltó szerettél volna lenni?

Most teljesülhet az álmod, ha követed ezeket a...
magashegyek

Hegyi túrázók, figyelem!

A magas hegyekben hó és fagy várható a hétvégén.
wizzair

Bombahír az egyik Wizzair-gépen

Kényszerleszállást hajtottak végre a bukaresti...

Hovihar-1-uh
Lezárták a kikötöket és az A1-es autópályát. Fotó: illusztráció
szerkesztoÍRTA: UH.RO/AGERPRES
2017. január 06., 13:03
0 hozzászólás. 

A tárca pénteki közleménye arról számol be, hogy megelőző intézkedésként az utóbbi 12 órában 622 dialízisre szoruló személyt, valamint 126 várandós nőt szállítottak be a kórházakba.

A belügyminisztériumi alkalmazottak az éjszaka folyamán Hargita, Szeben, Prahova, Călăraşi, Buzău, Constanţa, Teleorman, Ialomiţa megyében nyújtottak segítséget hóban rekedt gépkocsikban ülő személyek kimenekítése érdekében.

A tárca arra kéri a gépkocsivezetőket, hogy amennyiben lehetséges, ne induljanak útnak. A veszélyes helyzetek megelőzése érdekében lezárták a forgalom elől az A2-es autópályát, valamint Constanţa, Brăila, Călăraşi, Ialomiţa és Tulcea megye országutait, illetve Buzău megye útjainak egy részét.

A konstancai, aradi és nagybányai repülőtereket ideiglenesen lezárták, hogy a kifutópályákat megtisztítsák a hótól. Az ország összes tengeri kikötőjét lezárták.

A Védelmi Minisztérium közölte: a konstancai 9-es számú gépesített dandár katonái segítik Dobrudzsában az utak járhatóvá tételét, és mentik ki a hóban rekedt gépkocsikat.

A védelmi minisztérium tájékoztatása szerint a hadsereg több mint 2600 katonája és 400 speciális gépkocsija, valamint 5 helikoptere és egy repülőgép áll készenlétben, hogy az időjárás miatt előálló sürgősségi esetekben a lakosság védelmére siessen.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."