Felmelegedés várható február első napjaiban

Ezen a héten még tart a hideg, jövő héttől azonban fokozatosan melegedni fog az idő.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
tuzolto

Mindig is tűzoltó szerettél volna lenni?

Most teljesülhet az álmod, ha követed ezeket a...
magashegyek

Hegyi túrázók, figyelem!

A magas hegyekben hó és fagy várható a hétvégén.
wizzair

Bombahír az egyik Wizzair-gépen

Kényszerleszállást hajtottak végre a bukaresti...

meteo
Fotó: agerpres.ro
szerkesztoÍRTA: UH.RO/AGERPRES
2017. január 25., 13:45
0 hozzászólás. 

A következő két hétben maradnak az ingadozó hőmérsékleti értékek, de az általános tendencia felmelegedést mutat, derül ki az Országos Meteorológiai Igazgatóság (ANM) január 25-e és február 5-e közötti időszakra kiadott előrejelzéséből.

Erdélyben ennek a hétnek a végén fagyosabb lesz az idő a sokévi átlagnál: a legmagasabb értékek -4 és 0, míg a legalacsonyabbak (főleg január 27-én és 28-án hajnalban) mínusz 14 Celsius-fokig süllyedhetnek. A második héten fokozatosan melegedni fog a levegő hőmérséklete, így február első napjaiban akár 10 fokkal is magasabb lehet mind az éjszakai, mind a nappali hőmérséklet az egy héttel korábbinál. Csapadék január 25-e után várható.

A Bánságban a hét közepéig még mínusz 1, mínusz 2 Celsius-fok lesz a várható maximális hőmérséklet, azt követően azonban fokozatosan emelkedni kezd a hőmérők higanyszála, így február első napjaiban a sokévi átlagnál enyhébb idő várható, 7-9 fok közötti maximális hőmérséklettel.

A Körösök vidékén ezen a héten mínusz 2 fok körül alakul a maximális hőérték, a minimális értékek mínusz 7, mínusz 9 Celsius-fokig is süllyedhetnek. Később felmelegedés várható, február elején az átlagosnál melegebb lesz, a legmagasabb értékek plusz 7-10, a legalacsonyabbak mínusz 1 fok körül alakulnak majd. Január 29-e után elszórtan számíthatunk csapadékra, amely először havazás, majd ködszitálás vagy esőzés formáját ölti.

Máramarosban január 25-e körül a maximális hőérték nem haladja meg a mínusz 2 fokot, de éjszakánként mínusz 11, mínusz 8 fokig is süllyedhet a hőmérők higanyszála. Az előrejelzésbe foglalt második héten itt is érezhető lesz a felmelegedés, nappal akár plusz 8 fok is lehet február első napjaiban, de éjszaka sem lesz hidegebb -3, -2 foknál. Január 25-e körül, majd február elseje után várható elszórtan csapadék.

A hegyvidéki térségekben nappal mínusz 2 fok lesz az első napokban, majd január 28-áig lehűlés várható, -6/-4 fokig süllyed a maximális, -14/-11 fokig az éjszakai hőmérséklet. Később enyhülés következik be, nappal nem lesz hidegebb 0-2 foknál, és enyhe csapadék várható.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."