Kigolyózták Daniel Constantint

Vasárnap megvonta támogatását az ALDE tőle. Tăriceanu teljhatalomra törekszik?

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
tuzolto

Mindig is tűzoltó szerettél volna lenni?

Most teljesülhet az álmod, ha követed ezeket a...
magashegyek

Hegyi túrázók, figyelem!

A magas hegyekben hó és fagy várható a hétvégén.
wizzair

Bombahír az egyik Wizzair-gépen

Kényszerleszállást hajtottak végre a bukaresti...

tariceanuconstantindan
Itt még szent volt a béke
szerkesztoÍRTA: UH.RO / AGERPRES
2017. március 28., 14:19
0 hozzászólás. 

Ki a keményebb legény a Dîmbovița partján? – ez is lehetne a címe annak a történetnek, ami a korménykoalícióban levő Liberálisok és Demokraták Szövetségének (ALDE) berkeiben folyik. Vasárnap ugyanis a párt "megvonta a politikai támogatását" Daniel Constantin társelnöktől, aki miniszterelnök-helyettesi és miniszteri pozíciót is betölt a Grindeanu-kormányban.

Nem hagyhatom, hogy lábbal tiporjanak - bírósági keresetet nyújtok be a központi állandó küldöttség vasárnapi határozata ellen - jelentette be hétfőn Constantin, szerinte a pártnak nagyon sok területi tagja van, aki elégedetlen azzal a módszerrel, ahogyan az utóbbi időben a döntéseket hozták.

Meglátása szerint ezeket egyoldalúan hozták, és az egésznek az a tétje, hogy a párton belül Călin Popescu-Tăriceanu minél hamarabb megszerezze a teljhatalmat, véleménye szerint Tăriceanu egyféle folyamatosan elkövetett zsarolást gyakorolt.

"Semmi gondom a kongresszus megszervezésével, és bár én nem akartam elnöknek indulni és Călin Popescu-Tăriceanu egyedüli jelölt volt, most megtörténhet, hogy mégis a második helyen végez, de rendkívül fontosnak tartom, hogy tiszteljük a tagságot" — nyilatkozta az ALDE társelnöke.

Călin Popescu-Tăriceanu hétfőn kifejtette: a kongresszusig ő is és minden más kollégája is megőrzi politikai tisztségét. A kongresszus fog dönteni az ALDE jövőbeni struktúrájáról. A kongresszus csak a leendő vezetőséget választja meg, nem foglalkozik párttagok kizárásával — tette hozzá.


címkék:

0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."