Meleg nyarunk lesz, kevés esővel

A megszokottnál melegebb időjárás és szárazság várható júniusban, júliusban és augusztusban.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
tuzolto

Mindig is tűzoltó szerettél volna lenni?

Most teljesülhet az álmod, ha követed ezeket a...
magashegyek

Hegyi túrázók, figyelem!

A magas hegyekben hó és fagy várható a hétvégén.
wizzair

Bombahír az egyik Wizzair-gépen

Kényszerleszállást hajtottak végre a bukaresti...

nyar
Meleg és szárazság lesz
szerkesztoÍRTA: UH.RO / AGERPRES
2017. május 23., 15:17
0 hozzászólás. 

Júniusban a többéves átlagnak megfelelő hőmérsékleti értékek várhatók. A nyár első hónapjában Olténiában és Munténiában 22 Celsius-fokos átlaghőmérséklet is lehet, a Bánságban, Dobrudzsában és Moldovában 21, míg Máramarosban és Erdélyben valamivel alacsonyabb, 19 Celsius-fokos átlaghőmérsékletre kell számítani.

Júliusban a sokévi átlaghőmérsékletnél melegebbre kell számítani főként az ország déli, délkeleti és keleti részein. Munténiában és Olténiában 24 Celsius-fok lehet az átlag, miközben a sokéves átlag 20,2 Celsius-fok. Erdélyben és Máramarosban az átlag alatti, 17 és 21 fok közötti hőmérsékletet jósolnak a meteorológusok.

Júliusban átlagosan 102 liter/négyzetméter csapadékra van esély Munténiában és Máramarosban, 100 l/négyzetméter várható Erdélyben és Olténiában, Dobrudzsában átlagosan 59 l/négyzetméter fog esni.

Augusztusban a sokéves átlagnak megfelelő hőmérsékleti értékekre számíthatunk. Az ország délkeleti, déli és nyugati részeit kivéve az időszaknak megfelelően alakul a levegő hőmérséklete. A hónap átlaghőmérséklete 19,7 Celsius-fok. Erdélyben 16-20 fok között alakul, Munténiában, Dobrudzsában, a Bánságban, Olténiában és Moldovában akár 23 fok is lehet az átlaghőmérséklet.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."