Bányatóba fulladt egy 16 éves fiú

Holtan találtak rá egy 16 éves fiatalra vasárnap este egy Gyergyóalfalu közelében kialakult bányatóban a katasztrófavédelmisek.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
tuzolto

Mindig is tűzoltó szerettél volna lenni?

Most teljesülhet az álmod, ha követed ezeket a...
magashegyek

Hegyi túrázók, figyelem!

A magas hegyekben hó és fagy várható a hétvégén.
wizzair

Bombahír az egyik Wizzair-gépen

Kényszerleszállást hajtottak végre a bukaresti...

banyato
Fotó: Facebook/ISU Harghita
szerkesztoÍRTA: UH.RO/AGERPRES/KÖZLEMÉNY
2017. június 26., 15:34
0 hozzászólás. 

A gyergyószentmiklósi fiút három barátja kísérte el a bánya helyén kialakult tóra fürdeni – mondta Alina Ciobotariu, a Hargita megyei katasztrófavédelmi felügyelőség szóvivője. A tó Gyergyóalfalu Szárhegy felőli kijáratánál található.

A fiú egy idő után nem jött a víz felszínére, egy közelben lévő nő riasztotta a katasztrófavédelmi felügyelőséget 18 óra előtt néhány perccel.

Kiérkezésük után a tűzoltók körülbelül öt perc alatt megtalálták a fiú testét a part közelében, mintegy 1.5-2 méteres mélységben. A Hargita megyei mentőszolgálat csapata 30 perc sikertelen újjáélesztés után halottnak nyilvánította a fiatalt.

Az idézett forrás szerint az 112-es egység sürgősségi telefonszámra elég későn érkezett a hívás, a fiú körülbelül 20 percet töltött a víz alatt.

A nem strandolásra kijelölt helyeken való fürdőzés életveszélyes is lehet – hívja fel a figyelmet az esettel kapcsolatban kiadott közleményében a Hargita Megyei Sürgősségi Esetek Felügyelősége.

Ne ússz részegen, egyedül. A gyereknek se engedd!

Az intézmény közzétett egy felhívást is, arra vonatkozóan, hogy mire kell odafigyelni a hasonló tragédiák elkerülése érdekében.

Azt tanácsolják, hogy a fürdőzők folyamatosan felügyeljék a vízben, víz közelében lévő gyerekeket, senki ne menjen olyan szakaszon a vízbe, ahol tilos az úszás, tartsák tiszteletben az erre vonatkozó előírásokat.

Nem ajánlott egyedül úszni menni, kerülni kell a folyókban, tavakban, öntözőcsatornákban való fürdést, ahol a part meredek és erős az áramlat. Veszélyes lehet az is, ha valaki éjszaka, vagy alkohol hatása alatt megy a vízbe, és súlyos következményekkel járhat a hidakról, mólóról való ugrálás is.

Ha valaki olyan helyzetet észlel, amely veszélyt jelent a környezetében tartózkodókra, azonnal hívja a 112-es segélyhívó telefonszámot – hangsúlyozza a közlemény.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."