Nem túlóráznak a börtönőrök

Elegük lett a munkakörülményekből és a túlterheltségből, nekifogtak tiltakozni a börtönőrök.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
tuzolto

Mindig is tűzoltó szerettél volna lenni?

Most teljesülhet az álmod, ha követed ezeket a...
magashegyek

Hegyi túrázók, figyelem!

A magas hegyekben hó és fagy várható a hétvégén.
wizzair

Bombahír az egyik Wizzair-gépen

Kényszerleszállást hajtottak végre a bukaresti...

bortonor
Fotó: illusztráció
szerkesztoÍRTA: UH.RO / HÍRSZERK.
2017. augusztus 02., 11:52
0 hozzászólás. 

A börtönőrök munkakörülményeik és túlterheltségük miatt tiltakozó akciókat hirdettek, első lépésként megtagadva a túlórázást - közölte Sorin Dumitrașcu, a büntetés-végrehajtási intézetek szakszervezeti szövetségének (FSANP) elnöke.

„A börtönőrök munkakörülményei semmivel sem jobbak, mint az elítéltek fogva tartási körülményei, amelyek miatt Romániát futószalagon marasztalja el az Emberi Jogok Európai Bírósága" – jelentette ki a szakszervezeti vezető. Az évek óta fokozódó elégedetlenség közepette a börtönőröket az a kormányzati bejelentés késztette a tiltakozó akciók meghirdetésére, amely szerint hamarosan lefaragják a fegyveres szervek alkalmazottainak különleges nyugdíjait.

Dumitrașcu szerint a börtönökben 12 ezren dolgoznak, a kormány pedig olyan körülmények között akarja korlátozni a bérköltségeket, amikor a büntetés-végrehajtó rendszerben nyolcezer állás betöltetlen. Az utóbbi két évben a túlórák száma meghaladta a 700 ezret, és minden hatodik alkalmazott felmondott. A börtönökből nyolcezer elítéltet kellene szabadon bocsátani a több mint 27 ezerből ahhoz, hogy minden rabra jusson legalább négy négyzetméternyi hely.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."